[Review] LEGO 40349 Puppy

0
499
LEGO 40349 Puppy

De allereerste LEGO BrickHeadz Seasonal set van 2019 is sinds 1 januari te koop. Met de LEGO 40349 Puppy setje kun je zomaar het hart van je geliefde veroveren. Maar is dit hondje goed genoeg, of kun je toch beter uit eten gaan? Onze mening over de set lees je hieronder. 


LEGO 40349 Puppy

LEGO 40349 PuppyIn de doos, die geheel in de sfeer is van Valentijnsdag, zitten twee zakjes met bouwsteentjes en een instructieboekje. De set heeft een verkoopadviesprijs van €9,99 en met 150 onderdelen komt het gemiddelde per onderdeel terecht op €0,07. Dit is de gemiddelde prijs voor Seasonal BrickHeadz.

LEGO 40349 Puppy LEGO 40349 Puppy

Net als merendeels de rest van de BrickHeadz sets is ook het hondje voorzien van dezelfde opbouw. Hier is niets bijzonders aan op te merken en fans van de serie weten wat ze kunnen verwachte. De opbouw van de uiterlijke kenmerken is eveneens gelijk aan het grote gros aan BrickHeadz sets. Dit is niet perse een puntje van kritiek. Wel is het noemenswaardig omdat er ook BrickHeadz sets zijn die grotendeels op een andere manier opgebouwd worden.

LEGO 40349 Puppy

LEGO 40349 Puppy

Uiteindelijk draait het om het uiterlijk dat in dit BrickHeadz model is verwerkt. Het is de eenvoud die de set van een leuk en schattig uiterlijk voorziet. De roos in de ene poot en het hartje in de andere, zorgt ervoor dat het direct duidelijk is voor welk seizoen die setje bedoeld is. Haal je de roos en het hartje weg, dan kan de set ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld de lente. De roos is vernuftig opgebouwd door het gebruik van de nieuwe afgeronde plates met 45° hoek in de kleur rood. Erg creatief. De oren van de hond hangen langs de kop naar beneden, maar kunnen ook gespitst worden. Dit is tevens de enige speelfunctie die de set bevat. De standaard in de set is aan weerskanten voorzien van een bos bloemen in het rood en lila.

LEGO 40349 Puppy

Conclusie

LEGO 40349 Puppy

De LEGO 40349 Puppy Seasonal is er één die niet bijzonder te noemen is. Dit wil niet zeggen dat het geen leuk model is om te bouwen en ter display te zetten, maar hij valt qua bouw en onderdelen niet op tussen de rest van de LEGO BrickHeadz. De prijs/kwaliteit van de set prima en je hoeft hem er niet voor te laten staan. Verwacht qua bouw- en speelplezier niets bijzonders. Dit is typisch een setje voor de liefhebbers van leuke Seasonals en verzamelaars van BrickHeadz. Heb je er niets mee, laat de set dan gerust voor wat het is.

LEGO 40349 Puppy

7.1

Prijs/kwaliteit

7.5/10

Bouwplezier

6.0/10

Speelplezier

6.5/10

Originaliteit

6.5/10

Verzamelwaarde

9.0/10

Pluspunten

  • Schattige set
  • Roos is vernuftig gebouwd

Minpunten

  • Niet bijzonder te noemen