[Review] LEGO 40348 Birthday Clown

2
399
LEGO 40348 Birthday Clown

Begin dit jaar kun je naast de vrachtlading aan normale sets, ook drie Seasonal BrickHeadz sets  aan je collectie toevoegen. Eén van de sets is de 40348 Birthday Clown. Ideaal voor tijdens een feestje, stukken minder ideaal als je coulrofobie hebt. Als je geen coulrofobie hebt en benieuwd bent naar wat de set te bieden heeft, lees dan snel verder. 


LEGO 40348 Birthday Clown

LEGO 40348 Birthday Clown

De opvallende vrolijke doos bevat drie zakje met Bouwsteentjes, een instructieboekje en een stickervel met daarop felicitatie-stickers in verschillende talen. De set bestaat uit 150 onderdelen en kost €9,99. De prijs per onderdeel komt hiermee terecht op €0,07. Een standaard prijs voor Seasonal BrickHeadz.

LEGO 40348 Birthday Clown

LEGO 40348 Birthday Clown

Voor wie bekend is met het bouwen van BrickHeadz sets zal weten wat er te wachten staat. De set wordt volgens BrickHeadz standaard opgebouwd waarna de uiterlijke kenmerken eraan toegevoegd worden. Dit proces is ook bij dit setje eenvoudig en niet verrassend te noemen. De uiterlijke kenmerken van een clown zijn zeer mooi gerealiseerd door het gebruik van een breed scala aan onderdelen en kleuren. De clown valt goed op en het geheel ziet er vrolijk uit. Ondanks het gebruik van de bonte kleuren is het geen overkill en komt het geheel toch redelijk rustig over. Dit alles maakt dat de clown een opvallende verschijning is.

LEGO 40348 Birthday Clown

De belangrijkste kenmerken van een clown zijn in de set terug te vinden. Denk hierbij aan de witte mond, bretels, gekleurde knopen, rode neus, oranje haren, een punthoed, gestreepte sokken en puntschoenen. Daarnaast heeft de clown nog een cadeau vast in zijn hand. De display waar de clown op bevestigd wordt kent zo ook wat aankleding die geassocieerd worden met een clown. Zo is er links een stel ballonnen te vinden en rechts een tafeltje met daarop wat zoetigheden en een vlag met felicitatie.

LEGO 40348 Birthday Clown

Conclusie

LEGO 40348 Birthday Clown

Het is een originele set die voor zowel BrickHeadz fans als verzamelaars van exclusieve sets interessant kan zijn. De clown is een opvallende verschijning en is goed in balans. De bouw is dat wat je van een BrickHeadz set mag verwachten. Hoewel dit niet uitdagend is blijft het een leuk proces. De prijs van de set is dik in orde en je krijgt er een leuke set voor terug. Nu is het wachten totdat iemand er een Chucky variant van maakt 😉

LEGO 40348 Birthday Clown

7.6

Prijs/kwaliteit

7.5/10

Bouwplezier

6.5/10

Speelplezier

6.0/10

Originaliteit

9.0/10

Verzamelwaarde

9.0/10

Pluspunten

  • Opvallende verschijning
  • Prijs/kwaliteit in orde

Minpunten

  • Enkel voor de liefhebbers