LEGO 40347 LEGOLAND Driving School

1
794
LEGO 40347 LEGOLAND Driving School

Als je op vakantie gaat en LEGOLAND gaat bezoeken, is het altijd leuk een souvenir mee te nemen naar huis. Er zijn diverse exclusieve sets te koop. Om precies te weten wat je van de sets kunt verwachten hebben we ze voorzien van een review. In deze review bespreken we de LEGO 40347 LEGOLAND Driving School.

LEGO 40347 LEGOLAND Driving School

LEGO 40347 LEGOLAND Driving School

De LEGOLAND Traffic School laat kinderen ervaren hoe het is om deel te nemen aan het verkeer in een auto. Zodoende leren ze belangrijke verkeersregels en beleven ze het nodige plezier. LEGO heeft van de Traffic School een setje uitgebracht. De LEGO 40347 LEGOLAND Driving School is nieuw sinds 2019 en te koop in de LEGOLAND parken en LEGOLAND Discovery Centre’s. De prijs is 199,99 DKK wat omgerekend en afgerond €27 is.

LEGO 40347 LEGOLAND Driving School

Prijs/kwaliteit van de set

De doos bevat drie ongenummerde zakjes met bouwsteentjes, een instructieboekje en een stickervel met daarop 18 stickers. Naast de Minifigures is er één onderdeel toegevoegd met print. Dit is het display van het tankstation. Met een prijs van €27 en 209 onderdelen komt het prijs per onderdeel gemiddelde terecht op €0,13. Gezien de hoeveelheid stickers en LEGO steentjes, de kleine onderdelen en wat je ervoor terugkrijgt, is het de prijs aan de hoge kant.

De Minifigures

LEGO 40347 LEGOLAND Driving School

De set is vier Minifigures rijk. Enkel de torso’s en de hoofdjes zijn voorzien van een print. De prints zien er mooi uit, maar zijn niet spannend te noemen. In tegenstelling tot de torso’s is geen van de hoofdjes is dubbelzijdig bedrukt. Qua accessoires zijn er een camera, tas, stopbord en twee 1×2 tiles met een rijbewijssticker toegevoegd. De selectie Minifigures en de bijbehorende accessoires zijn prima toevoegingen, maar zorgen niet voor meerwaarde.

LEGO 40347 LEGOLAND Driving School

Bouw – Bouwplezier – Bouwtijd

LEGO 40347 LEGOLAND Driving School

De set bestaat in feite uit meerdere losse bouwwerken. De twee auto’s zijn identiek qua bouw. Het grote verschil zit hem in de kleuren en de stickers die geplakt worden. De rode auto is voorzien van stickers die refereren naar LEGO City Fire Brigade en de blauwe naar LEGO City Police. De bouw van de twee auto’s is niet uitdagend en zien er niet al te mooi uit, maar zijn wel vergelijkbaar zoals die in de LEGOLAND Traffic School te vinden zijn.

De overige bouwwerken bestaan uit een LEGOLAND bord met plattegrond en bloemen, een tankstation, twee verkeersborden, twee verkeerslichten en twee pionnen. Op het display van het tankstation na, zijn de overige prints stickers. Deze toevoegingen zorgen ervoor dat de set het nodige speelplezier te bieden heeft. De totale bouwtijd is zo’n 20-30 minuten.

LEGO 40347 LEGOLAND Driving School

Conclusie

LEGO 40347 LEGOLAND Driving School

Gezien de hoge prijs van de set, de niet al te interessante Minifigures en de hoeveelheid stickers is de set te duur. Qua bouw heeft de set door de verschillende bouwwerken wat variatie te bieden, maar het voelt wel wat karig aan. Buiten dit om is er wel genoeg speelplezier te beleven en dat is dan ook waar duidelijk de focus ligt. Al met al een prima set voor verzamelaars, maar zeker geen must have.

LEGO 40347 LEGOLAND Driving School

6.6

Prijs/Kwaliteit

5.5/10

Bouwplezier

6.5/10

Speelplezier

7.5/10

Minifigures

6.5/10

Verzamelwaarde

7.0/10

Pluspunten

  • Leuk om mee te spelen
  • Variatie in bouwwerken

Minpunten

  • Te duur voor wat je krijgt
  • Voelt wat karig aan