[Review] LEGO 40306 LEGOLAND Castle

1
1567
LEGO 40306 LEGOLAND Castle

Met de vakanties die momenteel genoten worden en de zomervakantie die eraan zit te komen, zullen we drie LEGOLAND setjes reviewen. Hiermee willen wij jou inzicht geven in wat de sets te bieden hebben en of ze de moeite waard zijn aan je verzameling toe te voegen. De eerste in de reeks is de LEGO 40306 LEGOLAND Castle.


LEGO 40306 LEGOLAND Castle

LEGO 40306

De LEGO 40306 LEGOLAND Castle bestaat uit 220 onderdelen en kost in Denemarken DKK 150. Omgerekend is dit ongeveer €20. Dit komt neer op een gemiddelde van €0,09 per onderdeel. Dit is – mede omdat de set geen unieke onderdelen bevat – aan de hoge kant. De onderdelen zijn verdeeld over drie ongenummerde zakjes. Naast de bouwinstructie is er ook nog een zwarte 8×16 plate aanwezig.

LEGO 40306

De Minifig

LEGO 40306

De set bevat één Minifigure, te weten een jongetje. Alle onderdelen zijn al een keer eerder voorgekomen en dus niet uniek, desondanks ziet hij er wel geslaagd uit. De torso met groen gestreepte shirt en blauwe vest, gezicht met sproeten en het stoere kapsel is een leuke speelse combinatie. De achterkant van de torso is afgewerkt met een capuchon en een zwarte bies die de onderkant van zijn vest mooi accentueert.

LEGO 40306

De bouw

LEGO 40306

Het LEGOLAND Castle is opgebouwd in microscale formaat. Het bouwen van het kasteel is een leuk tussendoortje en neemt ongeveer een half uurtje in beslag. Er worden geen spannende bouwtechnieken toegepast en hierdoor is het voor bijna elke leeftijd goed te doen.

LEGO 40306

Een bijzondere maar leuke toevoeging aan het kasteel, is het hoofd van de draak Olli. Het lijkt net alsof Olli met zijn hoofd door de zijkant van het kasteel gebeukt is. Het is jammer dat aan de andere zijkant van het kasteel zijn staart niet uitsteekt. Dan had het helemaal geleken of Olli dwars door het kasteel gedenderd was. De achterkant van het kasteel is simpel afgewerkt met een combinatie van water, een groenstrook en wat struiken.

LEGO 40306

Conclusie

LEGO 40306

Ondanks dat de prijs wat aan de hoge kant is, is de LEGO 40306 LEGOLAND Castle een leuke set om mee te nemen als aandenken van je bezoek aan één van de LEGOLAND parken. Door het microscale formaat neemt de set niet veel ruimte in beslag en is het zeer geschikt om ergens ter display neer te zetten. De bouw is simpel en dit zorgt ervoor dat de meeste kinderen hem makkelijk kunnen bouwen. De Minifig is niet uniek en dat is een gemiste kans. Een LEGOLAND print had het net dat beetje extra gegeven.

LEGO 40306 LEGOLAND Castle

7.2

Prijs/Kwaliteit

6.5/10

Speelplezier

6.0/10

Bouwplezier

7.5/10

Minifigures

7.0/10

Verzamelwaarde

9.0/10

Pluspunten

  • Hoge verzamelwaarde
  • Ideaal voor display door microscale formaat

Minpunten

  • Prijs aan de hoge kant
Vorig artikel[Nieuws] Visuals LEGO Harry Potter sets zomer 2019
Volgend artikel[Review] LEGO 5004931 Birthday Card
Sinds 2017 schrijf ik voor Bouwsteentjes.info. Het begon allemaal het schrijven van een gastreview. Aangezien dit naar meer smaakte is mij gevraagd of ik Retro Reviews wilde gaan schrijven. En zo geschiedde! Mijn favoriete thema's zijn Scooby Doo, Star Wars, Architecture en Creator Expert. Sinds kort is daar nog een nieuwe verslaving bijgekomen, namelijk het verzamelen van LEGO Star Wars sleutelhangers.