[Review] LEGO 40305 LEGO Brand Store

4
1705
LEGO 40305 LEGO Brand Store

Een LEGO Brand Store als LEGO set. In de loop der jaren hebben we een aantal varianten voorbij zien komen zoals de LEGO 40178 Exclusive VIP Set, de LEGO 3300003 LEGO Brand Retail Store en de LEGO 40145 LEGO Brand Retail Store. De eerste in dit rijtje is nauwelijks een LEGO Store te noemen en de laatste twee waren exclusief te krijgen bij de opening van een nieuwe LEGO Brand Retail Store. LEGO heeft sinds kort de LEGO 40305 LEGO Brand Store set te koop en we hebben de set in huis gehaald om te zien of het de prijs van €26,99 waard is.

LEGO 40305 LEGO Brand Store

LEGO 40305 LEGO Brand Store

De voorkant van de doos is voorzien van een visual van de set, aanbevolen bouwleeftijd en het setnummer. De achterkant van de doos laat een aantal speelfuncties zien alsook dat het gebouw modulair is. Hoewel simpel in opmaak is het effectief en weet je direct wat je in huis haalt.

LEGO 40305 LEGO Brand Store

De doos bevat een instructieboekje, een stickervelletje, een zakje met plates en bricks en vier genummerde zakjes met LEGO elementen. De set bevat in totaal 362 onderdelen en met een RRP van €26,99 komt de gemiddelde prijs per onderdeel terecht op €0,07. Dit is een goede prijs voor een dergelijke set.

LEGO 40305 LEGO Brand Store

Minifigures

LEGO 40305 LEGO Brand Store

De set bevat twee Minifigures, een man/vader/AFOL en een meisje dat hoogstwaarschijnlijk zijn dochter voor moet stellen. De man bevat een enkelzijdig bedrukt hoofdje, een rood-bruin haar-element, donkerblauwe benen en een torso met daarop een print van een bloem met bloemenmotief met daaronder een wit hemd. Het meisje bestaat uit een rode pet, een enkelzijdig bedrukt hoofdje, beige benen en een torso met daarop de print in de vorm van een trui. Van alle onderdelen is de torso van de man het meest uniek en komt in totaal in drie sets voor. De rest van de onderdelen zijn redelijk standaard.

LEGO 40305 LEGO Brand Store

De bouw

LEGO 40305 LEGO Brand Store

LEGO 40305 LEGO Brand Store

De bouw van de set neemt ongeveer een 20-30 minuten in beslag. Het resultaat is een goed uitgewerkte LEGO Brand Store die zo’n beetje alle facetten bevat die je bij een LEGO Store zou verwachten. De voorkant van het gebouw bevat een etalageraam en de ingang met daarboven het LEGO logo en ernaast een groene vlag, en aan de rechter zijkant van het gebouw bevindt zich een pinautomaat. De tweede verdieping bevat twee etalageramen aan de voorkant en twee kleine ramen aan de zijkanten. Het dak is voorzien van een afgewerkte gevel en op het dak is de vorm van een gele 2×4 LEGO brick gerealiseerd. De achterkant van het gebouw is open om makkelijk bij de binnenkant te kunnen komen.

LEGO 40305 LEGO Brand Store

Zoals gezegd is de LEGO 40305 LEGO Brand Store modulair. Het modulaire van LEGO sets kennen we inmiddels al wat jaren, maar LEGO heeft sinds 2017 ook een nieuw soort modules in de LEGO Creator sets verwerkt. Datzelfde concept herhalen ze met deze set. Op deze manier zijn niet alleen de verschillende verdiepingen van elkaar los te halen, maar ook de ingang, een tweetal ramen en de PAB muur.

LEGO 40305 LEGO Brand Store

Dit modulaire concept moet ervoor zorgen dat de sets waarin het toegepast is meer speel- en bouwplezier bieden alsook de creativiteit wat probeert te prikkelen. Dit werkt an sich prima, ware het niet dat deze set zich er niet heel goed voor leent. Standaard uit de doos is ie namelijk het beste vormgegeven.

LEGO 40305 LEGO Brand Store

LEGO 40305 LEGO Brand Store

Een LEGO Store zal een LEGO Store niet mogen zijn als bepaalde aspecten niet aanwezig zijn. Zo is door de designer het één en ander aan kenmerken verwerkt die je ook in de Brand Stores aantreft. Op de begaande grond bevinden zich een Pick a Brick muur (PAB), een kassa, een etalage met daarin een aantal LEGO sets in het miniatuur en stellingen met LEGO sets. De eerste verdieping is voorzien van een Minifigure bouwplek, een stelling met LEGO sets en twee etalages. Een leuk detail dat verwerkt is is dat één van de etalages een miniatuur bevat van een bouwbare trek-eend die LEGO vroeger van hout maakte. Kortom een set die compleet aanvoelt. Wel missen we een LEGO Store medewerker als Minifig.

LEGO 40305 LEGO Brand Store

Conclusie

LEGO 40305 LEGO Brand Store

De LEGO 40305 LEGO Brand Store is een mooie set die genoeg te bieden heeft op het gebied van bouw- en speelplezier. Hoewel het modulaire concept doorgaans prima werkt, zijn we van mening dat de kleine modules zoals het raam en de ingang zich in deze set niet echt lenen om omgewisseld te worden. De details die verwerkt zijn zien er, ondanks dat er veel stickers zijn gebuikt, goed uit. Eerlijk is eerlijk, we hadden liever bedrukte steentjes gezien, maar dat had de prijs ook direct minder vriendelijk gemaakt. De set is ideaal als cadeau voor een (kleine) LEGO fan of goed te gebruiken als je zelf nog een modulaire LEGO Store in je lay-out wilt toevoegen.

Dit artikel bevat affiliate/gesponsorde links

LEGO 40305 LEGO Brand Store

8.5

Prijs/kwaliteit

9.5/10

Speelplezier

7.0/10

Bouwplezier

8.5/10

Minifigures

7.5/10

Verzamelwaarde

10.0/10

Pluspunten

  • Bouwplezier
  • Bouwbare LEGO Store
  • Veel details
  • Goede prijs
  • Hoge verzamelwaarde

Minpunten

  • Geen LEGO Store medewerker
  • Modules bieden weinig meerwaarde