[Review] LEGO 40300 Han Solo Mudtrooper

1
893

Van 1 t/m 31 oktober ontvang je bij LEGO bij minimale besteding van € 30 aan LEGO Star Wars sets, gratis een LEGO 40300 Han Solo Mudtrooper polybag. Althans zolang de voorraad strekt. Is deze polybag de moeite waard om een aanschaf te doen van minimaal € 30 aan LEGO Star War sets? Hieronder lees je onze bevindingen.

Visuals en inhoud

De polybag is de vijfde in het rijtje met een display standaard. Voor het gemak hebben we de 40299 Kessel Mine Worker ook meegerekend, hoewel deze volgens ons nog niet officieel is uitgegeven door LEGO.

LEGO Star Wars 40300 Han Solo Mudtrooper

De poybag wordt uitgebracht onder het subthema Solo, vandaar de afbeelding van Han Solo samen met Chewbacca. We zien Han Solo op zijn display stand staan. Zo te zien is hij net in actie geweest want hij zit onder de modder. Helaas heeft Han Solo in deze set, net zoals de 40298 DJ polybag, geen accessoire bij zich.

LEGO Star Wars 40300 Han Solo Mudtrooper

De inhoud van de polybag bestaat uit het instructieboekje, een stickervel waarop zijn naam staat, het achtergrondplakkaat en het zakje met in totaal 22 LEGO onderdelen.

Minifigure

LEGO Star Wars 40300 Han Solo Mudtrooper

Het minifiguur van Han Solo ziet er gedetailleerd uit. Zowel zijn pak als hijzelf zit onder de modder. Hier en daar is nog een stukje van zijn groene outfit zichtbaar. Het mooie van de Han Solo Minifig is het feit dat hij twee gezichten heeft. Bij de eerste gezichtsuitdrukking kijkt hij ietwat verbaasd, bij de tweede kijkt hij geërgerd. Ook de achterkant van zijn torso is bedrukt en zit vol met details.

LEGO Star Wars 40300 Han Solo Mudtrooper

De bouw

Het bouwen van de set is in een zucht en een scheet klaar. Het achtergrondplakkaat heeft een mooie bijpassende kleur gekregen waardoor het eindresultaat er mag zijn.

LEGO Star Wars 40300 Han Solo Mudtrooper

Wat vorig jaar begonnen is met de 40268 R3-M2 begint nu al een mooie verzameling te worden. Nu er een display stand van Han Solo is uitgebracht, mogen die van Princess Leia en andere Iconische Star Wars karakters eigenlijk niet ontbreken. Dit is een prima manier om verzamelbare en unieke Star Wars Minifigs op de markt te brengen.

LEGO Star Wars 40300 Han Solo Mudtrooper

Conlusie

De LEGO Star Wars 40300 Han Solo Mudtrooper polybag is vanwege de hoge verzamelwaarde de moeite waard om een investering te doen van minimaal € 30 aan LEGO Star Wars sets. Het is hele mooie toevoeging aan de al bestaande uitgebrachte sets met een display stand. De polybag is een must have voor de Star Wars fan.

LEGO Star Wars 40300 Han Solo Mudtrooper

9.3

Prijs/kwaliteit

10.0/10

Bouwplezier

7.0/10

Displaywaarde

10.0/10

Verzamelwaarde

10.0/10

Pluspunten

  • Exclusieve Minifig
  • Hoge verzamelwaarde
  • Mooie aanvulling op de serie

Minpunten

  • Geen accessoire