[Review] LEGO 40293 Christmas Carousel

5
1234
LEGO 40293 Christmas Carousel

Op het moment van schrijven krijg je bij LEGO gratis de 40293 Christmas Carousel als je voor minimaal €85 aan LEGO koopt. Of de set net zo leuk is als zijn voorganger, de LEGO 40292 Christmas Gift Box, en het de minimale aankoop van €85 waard is lees je hieronder.


Box-art en inhoud

LEGO 40293 Christmas Carousel

Net als bij de 40292 is op de doos te zien dat het hier om een LEGO Limited Edition set gaat. De visuele aspecten op de achtergrond doen de set, die prominent op de voorkant afgebeeld staat, eer aan. Rechtsonder wordt afgebeeld dat de set een speelfunctie heeft in de vorm van het ronddraaien van de carrousel. De achterkant geeft iets meer prijs van wat te wachten staat. Eveneens wordt er afgebeeld dat de set een speelfunctie heeft. Naast dit is te zien dat de trein en kerstboom uit de carrousel te halen zijn.

LEGO 40293 Christmas Carousel

De inhoud van de doos zijn drie zakjes met LEGO steentjes, een groene 8×8 plate en een instructieboekje. De set wordt opgebouwd met 251 onderdelen, bevat geen Minifigures of stickers. De set is gratis te krijgen bij besteding van €85. De waarde van de set is ongeveer €20. De gemiddelde per onderdeel komt hierdoor uit op €0,08 per steen. Deze prijs is enkel ter indicatie.

LEGO 40293 Christmas Carousel

Het bouwen van de set neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Er worden geen lastige bouwtechnieken gebruikt en de bouw is hierdoor redelijk simpel. De onderdelen waar de set mee opgebouwd is zijn niet uniek en komen in redelijk wat andere sets voor. Enkel de lichtgroene ronde 4×4 plate met gat (2x in de set) komt in maar twee andere sets voor en kan als zeldzaam worden beschouwd.

LEGO 40293 Christmas CarouselZoals ook te zien is op de doos, bevat de set een speelfunctie. Deze speelfunctie is niets meer dan het ronddraaien van de trein en kerstboom in de carrousel. Meer heeft de set ook niet nodig, want de functie werkt erg goed. Aan de rechterkant van de basis van de set heeft LEGO een transparant ruit-onderdeel gebruikt zodat je de binnenkant kunt bekijken. De binnenkant is gedecoreerd met huisjes aan de linker- en rechterkant van de basis. Dit ziet er op zich leuk uit, maar het voelt overbodig aan. De huisjes zijn minimalistisch en je moet je fantasie gebruiken om een idee te hebben wat het voor moet stellen. Iets meer aankleding had het geheel meer charme gegeven.

LEGO 40293 Christmas Carousel

De speelfunctie doet zijn werk, maar stelt niet veel voor. Het kunnen zien van de werking daarvan geeft hierdoor geen meerwaarde. Sterker nog, een zijkant zoals de andere drie vlakken hebben, was meer dan prima geweest. Dit verder even ter zijde, want de speelfunctie mag dan simpel zijn, maar biedt wel de mogelijkheid er Power Functions aan te koppelen. Je dient een beetje creatief een basis te bouwen van LEGO. Zet daar je PF motor met batterijhouder op, verbind het met een LEGO kruis-as, werk het mooi weg en je kunt de carrousel de hele avond laten draaien. Gezellig!

LEGO 40293 Christmas Carousel

De set heeft een mooie grootte en is voorzien van een gedetailleerde afwerking. De groene, witte, rode en gouden kleuren zijn klassiek voor de kerstdagen. De kleuren zorgen er dan ook voor dat de set perfect in de huiskamer kan staan met de kerst.

LEGO 40293 Christmas Carousel

Conclusie

LEGO 40293 Christmas Carousel

Met de LEGO 40293 Christmas Carousel haal je een leuke set in huis die met de kerstdagen niet misstaat om in huis te zetten. De kleuren en details die verwerkt zijn geven een luxe uiterlijk. Met de speelfunctie heeft de set iets extra’s te bieden. Helaas is de zijkant met de ruit niet de mooiste en voelt wat onnodig aan. Had LEGO voor iets meer aankleding gezorgd dan was het de moeite waard om ernaar te kijken. Dit is maar een kleinigheidje en doet niets af aan de rest van de set. We raden aan de set te voorzien van Power Functions zodat hij blijft draaien zonder dat je er zelf moeite voor hoeft te doen.

LEGO 40293 Christmas Carousel

8.6

Prijs/kwaliteit

8.5/10

Speelplezier

8.5/10

Bouwplezier

7.5/10

Verzamelwaarde

10.0/10

Pluspunten

  • Simpel maar leuk om te bouwen
  • Mooi als kerstaankleding
  • Power Functions mogelijkheid
  • Hoge verzamelwaarde

Minpunten

  • Afwerking transparante ruit niet denderend
  • Enkel te krijgen bij aanschaf van minimaal €85