[Review] LEGO 40274 Mr and Mrs Santa Claus

1
564
LEGO 40274 Mr and Mrs Santa Claus

De laatste Seasonal LEGO BrickHeadz van dit jaar is de LEGO 40274 Mr and Mrs Santa Claus. Gezien de kerstdagen eraan zitten te komen kunnen we ons voorstellen dat menig LEGO fan hun huis ook graag wil versieren met LEGO sets gebaseerd op dit feest. Of de LEGO 40274 Mr and Mrs Santa Claus een goede versiering is lees je hieronder in onze review.


Visuals en inhoud

LEGO 40274 Mr and Mrs Santa Claus

Op de voorkant van de doos stelen meneer en mevrouw Claus de show. Beide figuren hebben naast zich een klein kerstbouwwerk staan dat het geheel wat feestelijker maakt. De doos is knalgroen en er is een silhouet te zien van een kerstboom met ballen. De achterkant laat zien dat het stel nog steeds verliefd is op elkaar en in elkaars ogen verdwalen. Rechts staat afgebeeld dat er twee bouwbare standaards bijgeleverd worden waarop ze ter display gezet kunnen worden.

LEGO 40274 Mr and Mrs Santa Claus

De doos bevat vier genummerde zakjes met LEGO onderdelen en twee instructieboekjes. De set bevat in totaal 341 onderdelen en met een verkoopadviesprijs van €19,99 komt het gemiddelde terecht op €0,06 per onderdeel. Dit is een zeer nette prijs!

LEGO 40274 Mr and Mrs Santa Claus

De Bouw

LEGO 40274 Mr and Mrs Santa Claus

Het bouwen van de set begint met Mrs. Claus. De jongedame is volledig gekleed in een rood en wit gekleurde jas met capuchon/muts en de nodige decoratieve elementen. Het haar, met pony, van Mrs. Claus komt onder de muts vandaan. Dit effect is erg mooi gemaakt en ziet er realistisch uit. In haar rechterhand heeft ze een plateau met koekjes vast. Waarschijnlijk bedoeld voor haar man als beloning voor het harde werk van het rondbrengen van alle cadeaus. In z’n geheel ziet dit BrickHeadz figuurtje er compleet uit en kerstachtig uit.

LEGO 40274 Mr and Mrs Santa Claus

Mrs. Claus heeft een eigen display met een 2×4 tile met BrickHeadz logo en kalender print. Aan de rechter- en linkerkant zijn twee bouwwerkjes, in de vorm van een tafel met mok en een zuurstok en kerstkrans, te zien die het geheel meer charme geven.

LEGO 40274 Mr and Mrs Santa Claus

LEGO 40274 Mr and Mrs Santa Claus

De ouwe snoeperd, ook wel bekend als de kerstman, doet niets onder voor zijn vrouw. De kerstman is volledig gekleed in zijn welbekende outfit met zwarte riem een gouden gesp en grijze laarsjes. Het haar en de baard van de kerstman zijn in proportie en zorgen voor een charmant en schattig uiterlijk. Op zijn hoofd draagt hij een muts die, in tegenstelling tot de hoed van de Halloween Witch, er wel goed uitziet. Er is hier overduidelijk meer aandacht aan besteedt. De kerstman heeft in zijn linkerhand een zak vast voor de uit te delen cadeaus.

LEGO 40274 Mr and Mrs Santa Claus

Net als de kerstvrouw heeft ook de kerstman een displaystandaard waarop het bouwbare figuurtje geplaatst kan worden. De display bevat ook hier de beprinte 2×4 tile en extra’s in de vorm van een kerstboom met wat sneeuw en een drietal cadeaus. Ook hier zijn we van mening dat dit een zeer geslaagde BrickHeadz figuur is.

LEGO 40274 Mr and Mrs Santa Claus

Conclusie

LEGO 40274 Mr and Mrs Santa Claus

Van alle Seasonal sets van dit jaar zal het LEGO 40274 Mr and Mrs Santa Claus setje degene zijn die LEGO fans over het algemeen in huis zullen halen. Dit vanwege de traditie het huis te versieren met kerstversiering en dit setje is daar ideaal voor. Er is weinig aan te merken op dit setje, maar de consensus blijft dat het LEGO BrickHeadz thema je wel aan moet spreken om ze aan te willen schaffen. De prijs is uitstekend en zoals dat normaal is met deze sets, zal het qua speel- en bouwplezier inboeten opdat dit sets zijn die met name ter display gezet worden. Bouwplezier is bij dit setje wel wat meer te vinden omdat je er twee kunt bouwen.

LEGO 40274 Mr and Mrs Santa Claus

8.1

Prijs/kwaliteit

9.5/10

Speelplezier

5.5/10

Bouwplezier

7.5/10

Originaliteit

9.0/10

Verzamelwaarde

9.0/10

Pluspunten

  • Aandoenlijke en schattige BrickHeadz
  • Zeer goede prijs
  • Mooi geheel en zeer geschikt ter display te zetten

Minpunten

  • Voor de liefhebber van BrickHeadz
  • Weinig tot geen speelplezier