[Review] LEGO 40273 Thanksgiving Turkey

1
228
LEGO 40273 Thanksgiving Turkey

Donderdag 22 november is het zover, dan is het in Amerika Thanksgiving. Op deze dag staat de oogst centraal en gaan veel families bij elkaar op bezoek om samen te dineren. Helaas zijn er heel wat kalkoenen die dit feest van de andere kant beleven. Omdat dit dier symbool staat voor het Thanksgiving feest, heeft LEGO er een Seasonal set van uitgebracht. Dit in BrickHeadz formaat. Of de set de aankoop waard is behandelen we hieronder.


Visuals en inhoud

LEGO 40273 Thanksgiving Turkey

De doos is voorzien van een herfstig uiterlijk. De knalrode kleuren met op de achtergrond een aantal bladeren van een esdoorn, zorgen voor een aantrekkelijk uiterlijk. De kalkoen staat prominent op de voorkant afgebeeld met aan de linker- en rechterkant de bijkomende bouwwerken. De achterkant laat de set in z’n geheel zien op een display. Rechts zijn de andere LEGO Seasonal sets van 2018 afgebeeld.

LEGO 40273 Thanksgiving Turkey

De doos bevat twee zakjes met LEGO onderdelen en een instructieboekje. De set wordt opgebouwd met 114 onderdelen en met een prijs van €9,99 komt het gemiddelde per onderdeel neer op €0,09 per onderdeel. Dit is een wat hogere prijs voor de standaard BrickHeadz sets.

LEGO 40273 Thanksgiving Turkey

De Bouw

LEGO 40273 Thanksgiving Turkey

LEGO heeft de kalkoen goed weten vorm te geven. Het model bevat de kenmerken zoals je die verwacht bij een kalkoen. Dat maakt tevens dat dit een simpele set is om te bouwen alsook om te zien. De knalgele snavel en rode lellen vallen op, de kleuren van het lijfje en kop steken goed af bij de rest van het model. De poten, gemaakt van plates in de vorm van kruizen passen goed bij het geheel. De kleine vleugels, met in de linker een takje, die overwegend uit Dark Sand kleur bestaan, en de grote staart maken het geheel af. De kalkoen ziet er schattig uit.

LEGO 40273 Thanksgiving Turkey

De kalkoen bevat net als de andere LEGO Seasonals een displaystandaard met daarop een beprinte 2×4 tile met BrickHeadz logo en kalender. Zowel de linker- als rechterkant zijn voorzien van wat extra aankleding in de vorm van een pompoen, bloemen, wortels en twee hekjes. Simpel maar effectief en dit geeft het geheel meer vorm en uitstraling.

LEGO 40273 Thanksgiving Turkey

Conclusie

LEGO 40273 Thanksgiving Turkey

Hoewel Thanksgiving voor een kalkoen niet de meest leuke dag van het jaar is, heeft LEGO toch een leuke set van een kalkoen weten neer te zetten in BrickHeadz formaat. De bouw is simpel en de set ziet er ook zo uit, maar het heeft wel charme. De set biedt weinig speel- en bouwplezier, maar is wel het verzamelen waard. Dit natuurlijk voor de liefhebbers en verzamelaars. Heb je niets met BrickHeadz, dan mis je niets als je dit setje laat voor wat het is.

LEGO 40273 Thanksgiving Turkey

7

Prijs/kwaliteit

6.5/10

Speelplezier

5.5/10

Bouwplezier

6.5/10

Originaliteit

8.5/10

Verzamelwaarde

8.0/10

Pluspunten

  • Schattige set om te displayen
  • Compleet geheel vanwege display

Minpunten

  • Geen speelplezier
  • Weinig bouwplezier
  • Voor de verzamelaar
  • Iets te hoge prijs per onderdeel