[Review] LEGO 40186 Year of the Pig

1
419

Het is het jaar van het varken. LEGO speelt hier net als voorgaande jaren op in en hebben de LEGO 40186 Year of the Pig set uitgegeven. Helaas vallen Nederland en België wederom niet onder de landen waar de set via LEGO beschikbaar werd gesteld. Desondanks is het redelijk makkelijk om de set te bemachtigen. Mocht je de set op het oog hebben, lees dan deze review zodat je weet wat het te bieden heeft. 


LEGO 40186 Year of the Pig

LEGO 40186 doos

Er is geen algemene prijs voor dit setje bekend. Gezien het formaat en het aantal onderdelen zal de prijs normaliter rond de €9,99 liggen. Met de 152 onderdelen dat het setje rijk is komt het gemiddelde terecht op €0,07 per onderdeel. Dit is een nette prijs voor een set die redelijk exclusief te noemen is. De doos bevat drie ongenummerde zakjes met onderdelen, een instructieboekje en een enveloppe waarin geld gestopt kan worden als je de set cadeau geeft.

LEGO 40186 inhoud

De Bouw

Mocht je bekend zijn met de voorgaande Chinees nieuwjaar sets, dan weet je dat de bouw niet ingewikkeld is. Dit geldt ook voor het varken. De bouw begint met de poten waarna het lijf, de voorpoten, het hoofd en oren worden bevestigd. De kleurencombinatie van het roze en grijs steken mooi op elkaar af en geven het geheel iets meer uitstraling. Door gebruik van afgeronde plates, komen de ronde vormen van een varken iets naar voren. De voor- en achterpoten zijn voorzien van 1×1 ¼ ronde tile die de hoeven voor moeten stellen. Aan de achterkant is de staart te vinden. De staart is bevestigd aan een blauwe LEGO Technic pin en dat is niet de meest subtiele oplossing. De ogen en neus zijn voorzien van een print. Die van de ogen zijn al vaker gebruikt door LEGO, maar de neus is uniek voor deze set.

LEGO 40186 LEGO 40186

Het varken heeft – ondanks dat het een kleine set is – wel de nodige speelfuncties. In feite mogen het geen speelfuncties worden genoemd omdat ze dienen voor accentuatie. De achterpoten kunnen naar binnen en buiten bewogen worden, de voorpoten omhoog en naar beneden, de kop kan gedraaid worden, de oren zijn ook te verstellen en de staart is rond te draaien. Hierdoor kun je de set naar eigen genoegen voorzien van accentuatie. Helaas zijn de voorpoten en staart niet vast te zetten en vallen constant naar beneden.

LEGO 40186 LEGO 40186 display

Net als met de voorgaande Chinees nieuwjaar sets, is ook de varken voorzien van een display. Dit is een leuke toevoeging en geven de set niet dat beetje extra gevoel van exclusiviteit. De display is simpel maar effectief en zorgen ervoor dat het setje een geheel wordt.

LEGO 40186 Year of the Pig

Conclusie

Chinees nieuwjaar sets

Mocht je de set aan je verzameling toe willen voegen, dan raden we dat ten zeerste aan. Qua bouw- en speelplezier heeft de set niet at te veel te bieden, maar het dient dan ook meer om ter display gezet te worden. In het geval je de overige sets ook in je verzameling hebt zitten, dan is het varken een leuke toevoeging. Heb je niet met dergelijke sets, dan kun je je geld beter besteden aan andere sets. Let erop dat de waarde van deze set ongeveer €9,99 is, maar je minimaal €15 betaalt als je hem op dit moment wilt kopen.

LEGO 40186 Year of the Pig

7.6

Prijs/Kwaliteit

8.0/10

Speelplezier

6.0/10

Bouwplezier

6.0/10

Originaliteit

8.0/10

Verzamelwaarde

10.0/10

Pluspunten

  • Leuk voor de echte verzamelaar
  • Met de overige sets een leuke combinatie
  • Prijs/kwaliteit is goed

Minpunten

  • Bouwplezier beperkt
  • Speelfuncties zijn leuk, maar werken niet feilloos