[Review] LEGO 4000026 Tree of Creativity

3
1274
LEGO 4000026 Tree of Creativity

Mocht je ooit naar het LEGO House gaan dan zul je snel oog in oog komen te staan met de Tree of Creativity. Deze boom is volledig gebouwd met 2×4 bricks, heeft een hoogte van 15 meter en weeg maar liefst 20 ton! Een indrukwekkend model om het maar zachtjes uit te drukken. LEGO heeft speciaal voor het LEGO House de LEGO 4000026 Tree of Creativity set ontwikkeld die enkel daar te koop is. We hebben de set dankzij Inzo Franken weten te bemachtigen en vonden het een strak plan dit setje aan een review te onderwerpen.

LEGO 4000026 Tree of Creativity: Visuals en inhoud

LEGO 4000026 Tree of Creativity

De voorkant van de doos heeft een rustige uitstraling en laat de Tree of Creativity inclusief het exclusieve LEGO House minifiguurtje prominent prominent naar voren komen. Verder is er op de voorkant van de doos de naam van de set vermeld, is te zien dat het om een LEGO House set gaat en worden het setnummer en de aanbevolen bouwleeftijd vermeld.

LEGO 4000026 Tree of Creativity

Op de achterkant is informatie te vinden over de Tree of Creativity en LEGO House. Dit is een welkome toevoeging en maakt dat dit setje een exclusief gevoel geeft. Verder is er nog een foto te zien van LEGO House en de Tree of Creativity met daarin een LEGO Masterbuilder in een klimtuig. Helaas bevat de doos twee doordrukstrips en dat is zonde voor deze LEGO House Exclusive. LEGO had hier tape moeten gebruiken daar verzamelaars ook graag de doos heel willen houden vanwege displaywaarde.

LEGO 4000026 Tree of Creativity

De doos is zeven ongenummerde zakjes met LEGO onderdelen rijk en bevat natuurlijk een bouwinstructie. In totaal bevat de set 837 onderdelen, de set kost omgerekend €80 en dat zorgt ervoor dat de prijs per onderdeel op €0,10 komt. Dit is ietwat aan de hoge kant vergeleken met normale LEGO sets, maar gezien het hier om een exclusieve set gaat is de prijs in orde.

LEGO 4000026 Tree of Creativity: De bouw

De Tree of Creativity is een hoge set en zou hierdoor breekbaar en gevoelig kunnen zijn voor instabiliteit. LEGO lost dit op door Technic Beams in de stam van de boom te integreren en de bouw van de stam in secties op te delen. De bouw van de stam wordt onderbroken door het aanbrengen van het bladerdek van de set.

LEGO 4000026 Tree of Creativity

De bouw van de set is redelijk straight forward en bevat geen tot weinig lastige bouwtechnieken. Hierdoor is dit een prima set voor bijna alle leeftijden om te bouwen. De bouw neemt ongeveer een uur tot 1,5 uur in beslag. Omdat de boom nogal wat bouwbare bladeren bevat is er door LEGO nagedacht over de plaatsing in de boom. In de voet van de set zijn namelijk vier 2×2 plates aangebracht in diverse kleuren die dienen als indicatie voor het plaatsen van de balderen. Enkele van de bladeren bevatten een bouwbaar miniatuur, maar zijn in de basis bijna allemaal identiek opgebouwd.

LEGO 4000026 Tree of Creativity LEGO 4000026 Tree of Creativity

De miniaturen bestaan uit een kasteel, een brandweerauto, een trein met treinstation, een politiebureau, een raket die opstijgt, en een buldozer. De miniaturen zijn gebaseerd op LEGO sets die verwerkt zijn in de echte Tree of Creativity in LEGO House. De miniaturen zijn niet moeilijk om te bouwen en zijn niet super gedetailleerd, maar geven de boom wel net dat beetje meer identiteit.

LEGO 4000026 Tree of Creativity LEGO 4000026 Tree of Creativity

Dit is gelukkig niet alles want de set bevat ook nog een bouwbare specht en een kraan in de top van de boom. De kraan heeft aan de takel een deel van een blad hangen en hiermee wordt duidelijk dat de boom verre van af is. Wederom gebaseerd op het echte model in LEGO House.

LEGO 4000026 Tree of Creativity LEGO 4000026 Tree of Creativity

LEGO 4000026 Tree of Creativity: LEGO House Minifig

De set bevat ook een Minifig. De Minifig is voorzien van blond haar, een hoofdje met een blije print, een blauwe broek en een witte torso met daarop een exclusieve LEGO House print. In z’n geheel is het een simpele Minifig, maar de print op de torso maakt het wel een exclusieve Minifig die het verzamelen waard is.

LEGO 4000026 Tree of Creativity LEGO 4000026 Tree of Creativity

LEGO 4000026 Tree of Creativity: Conclusie

Dat de LEGO 4000026 Tree of Creativity gebaseerd is op de Tree of Creativity in LEGO House wordt direct duidelijk. De set bevat de nodige kenmerken die het echte model ook rijk is en ziet er in z’n geheel goed uit. De bouw is erg plezierig en de toevoeging van het LEGO House Minifig is een fijne toevoeging. Ondanks de grootte is de set erg stabiel door het gebruik van Technic Beams en zal ook tijdens het verplaatsen niet zomaar uiteen vallen. Doordat het een LEGO House Exclusive is is het een set die voornamelijk voor verzamelaars het kopen waard is. Ook niet verzamelaars zullen het nodige plezier beleven aan de set, is het niet vanwege het bouwen dan is het wel vanwege het feit dat dit een unieke souvenir is dat het bezoek aan LEGO House niet snel doet vergeten.

LEGO 4000026 Tree of Creativity

De LEGO 4000026 Tree of Creativity is exclusief verkrijgbaar bij LEGO House in Billund Denemarken. De set is in eerste instantie gelimiteerd tot 10.000 exemplaren maar zal een extra productie kennen als de set populair blijkt te zijn (dat is ie gelukkig). Onze uiteindelijke score en conclusie lees je hieronder.

We willen Inzo Franken bedanken voor het voorzien van een exemplaar van de LEGO 4000026 Tree of Creativity. 

RECENSIEOVERZICHT
Prijs/kwaliteit
9
Bouwplezier
8
Speelplezier
7
Minifigures
8
Verzamelwaarde
10
Vorig artikelEerste visuals LEGO Friends zomer 2018 sets
Volgend artikelLEGO Incredibles sets [nieuw in april]
Beheerder van Bouwsteentjes.info en LEGO Ambassador. Mijn favoriete LEGO thema's zijn LEGO GWP, LEGO Creator (Expert), LEGO Minifigures, LEGO Exclusives, LEGO Polybags en LEGO Games.