Review #43: LEGO Seasonal 40123 Thanksgiving

2
297

Vandaag besteld, morgen niet thuis. Dat is mijn motto. Sinds afgelopen donderdag is het nieuwste LEGO Seasonal setje beschikbaar in de S@H en uiteraard hebben we hem gelijk besteld. LEGO is de laatste tijd vrij snel met leveren moet ik toegeven maar dan moet je natuurlijk wel thuis zijn… Om die reden komt de review een dagje later.

De LEGO Seasonal setjes passen dit jaar goed bij elkaar. Waar we vorig jaar een herkenbare lijn zagen met figuren als een sneeuwpop en een konijn, zien we dit jaar een serie met scene’s op locatie in stijl van het seizoen of bijzondere gelegenheid. De uitblinker was voor mij tot nu toe het LEGO 40121 Paaseieren schilderen setje. Brengt het LEGO Seasonal 40123 Thanksgiving setje daar verandering in?

Doos en inhoud

Het doosje is in stijl met zijn voorgangers. Op de voorkant vinden we zoals gebruikelijk een illustratie van de set en op de achterkant het inmiddels herkenbare stripverhaaltje. De eerste  indruk is positief!


Het setje bevat 158 onderdelen en kost je de welbekende €9,99. Klinkt altijd beter als €10,- natuurlijk. Wel zul je er snel bij moeten zijn omdat soortgelijke setjes spoedig “out of stock” zijn en vervolgens voor het dubbele aangeboden worden. Mocht je er één willen bemachtigen voor een normale prijs, raad ik je aan om niet te lang te wachten. In het doosje vinden we 3 zakjes met onderdelen, 2 grijze 4×8 platen en een instructieboekje.

Op de achterkant van het instructieboekje vinden we een afbeelding van de al eerder aangekondigde LEGO Seasonal Winter setjes. Deze geheel in stijl van de LEGO Seasonal lijn van 2015.

Minifiguren

Bij dit setje krijgen we 2 minifiguurtjes die zoals we vaker zagen dit jaar, niet bepaald bijzonder zijn. Jammer dat LEGO hier niet iets creatiefs mee doet en het setje unieker maakt. Het is opnieuw een mengelmoes van minifig onderdelen die weinig nieuws bieden. 2 bejaarde minifiguren, daar moeten we het mee doen dit jaar met Thanksgiving…

Build

Eindelijk tijd voor het echte werk. De bouw van dit setje valt me in het begin wat tegen. We beginnen met de achterwand die wordt voorzien van een kast, een plankje en iets van een lichtschakelaar. In de kast bevind zich achter het sluitwerk een groene fles. De wand bevat weinig details of bijzonderheden terwijl we die wel in eerdere LEGO seasonal setjes zagen. Denk hierbij aan de keukenkastjes van het paas setje (40121) of aan de sfeervolle gordijnen bij het valentijns setje (40120).

Vervolgens beginnen we aan de inrichting van het setje. In het midden bouwen we een tafeltje en 2 zitplaatsen voor het oudere stel. De achtergrond versieren we met een plantje, wat flessen sterke drank voor bij de koffie, plaatsen 2 glazen en een soort van pompoen op tafel. Halloween is tijdens Thanksgiving al voorbij toch?

Eerlijk gezegd valt het interieur me wat tegen. Ik mis wat details of bouwplezier bij het setje. De achterkant daarentegen heeft deze keer wel wat meer aandacht gekregen. Waar we normaal alleen een saaie en kale muur zien, worden we nu getrakteerd op een klimop, wat gereedschap en 2 potjes op een plank waar ik het nut niet van in zie.

Tot slot bouwen we een kar waar onze oude keukenprins zijn gevulde kalkoen en overige lekkernijen mee kan vervoeren. De hoogte van de kar is wat opmerkelijk. Het minifiguurtje moet letterlijk op zijn tenen staan om de kar te bereiken!

Dat is natuurlijk vragen om ellende… Heel Thanksgiving is in één klap verpest wanneer de beste man door zijn rug gaat en de kar omgooit.

Gelukkig loopt alles met een sisser af. Van de grond is te eten en zo wordt het alsnog een gezellige avond. Al lijkt het alsof de drank niet goed in de smaak valt…

Resultaat

Al met al hebben we een leuk setje te pakken. Hij past volledig in de LEGO Seasonal lijn van 2015 en straald dankzij de grote kalkoen en locatie een typisch thanksgiving  sfeertje uit. De LEGO Trick & Treat set verliest het van het Thanksgiving setje maar bied niet veel meerwaarde in vergelijking met zijn overige voorgangers. Het bouwplezier valt wat tegen en we zien weinig leuke details of bouwtechieken.

Wat vinden jullie van het LEGO Seasonal 40123 Thanksgiving setje en deze review? Laat het weten via een reactie onderaan de pagina of reageer op social media. Wij kijken alvast uit naar het volgende LEGO Seasonal setje en jullie reacties!

Beoordeling
 • 7.5/10
  Prijs/Kwaliteit - 7.5/10
 • 6/10
  Bouwplezier - 6/10
 • 7/10
  Speelplezier - 7/10
 • 7/10
  Originaliteit - 7/10
6.9/10

Conclusie

Het LEGO Seasonal 40123 Thanksgiving setje is volledig in stijl van de LEGO Seasonal lijn die we zien in 2015. Met nog 2 setjes voor de boeg hebben we aan het eind van het jaar 6 geweldige Seasonal setjes. Het is niet de meest spectaculaire uit de reeks maar heeft wel zijn charmes. Voor €9,99 de moeite waard maar geen hoogspringer.