[Retro Review] LEGO Star Wars 7110 Landspeeder

2
1145
LEGO Star Wars 7110 Landspeeder

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat LEGO voor het eerst een aantal LEGO Star Wars sets op de markt bracht. In 1999 werden er in totaal 13 LEGO Star Wars sets uitgebracht, en één van die sets is de LEGO Star Wars 7110 Landspeeder. Deze set gaan we in deze retro review eens nader bekijken.


LEGO Star Wars 7110 Landspeeder

De set met de X-34 Landspeeder uit Episode IV bestaat uit 49 onderdelen. Op de bouwbeschrijving zitten Luke Skywalker en Obi-Wan Kenobi in hun Landspeeder, en scheuren ze over Tatooine heen. Het bijzondere is dat er destijds nog het LEGO System logo op de doos en instructie gedrukt was. Star Wars valt, en in feite alle andere sets, nog steeds onder deze noemer, maar kennen tegenwoordig hun eigen thema.

LEGO Star Wars 7110 Landspeeder

Hoewel er tegenwoordig op elke doos rechtsboven een afbeelding staat uit een Star Wars film om aan te geven in welke periode de set uitgebracht is, was dit in 1999 nog niet het geval. Toen werd er nog gebruik gemaakt van een algemeen Star Wars logo. Tot en met 2002 werd er gebruik gemaakt van dit logo. De achterkant van de bouwbeschrijving laat zien hoe Luke Skywalker de Landspeeder aan het verbouwen is tot een alternatief model. Helaas is er van dit tweede model geen bouwbeschrijving aanwezig en is creativiteit vereist.

LEGO Star Wars 7110 Landspeeder

De Minifigures

De set bevat twee Minifiguren in de vorm van Luke Skywalker en Obi-Wan Kenobi. Wat meteen opvalt is de gele kleur die destijds nog gebruikt werd voor de hoofdjes en handen. Beide Minifigs zien er, ondanks dat ze al 20 jaar oud zijn, gedetailleerd uit. Luke met zijn geprinte torso en benen en Obi-Wan Kenobi met zijn grijze baard, snor en wenkbrauwen.

LEGO Star Wars 7110 Landspeeder

De achterkant van beide minifiguren is niet voorzien van een print waardoor ze er ietwat saai uit zien. Vooral als je ze vergelijkt met de details die LEGO vandaag de dag op de Minifigs aanbrengt. Voor het haar wordt gebruik gemaakt van een simpele pruik zonder enige poespas.

LEGO Star Wars 7110 Landspeeder

Het resultaat

Het bouwen van de Landspeeder is een eenvoudige klus, want de set bevat geen spannende bouwtechnieken. Desondanks mag het eindresultaat er zijn. Er zijn geen stickers gebruikt en het geheel wordt opgebouwd met LEGO steentjes. De zichtbare Studs op de Landspeeder in combinatie de gele gezichten en handen van de Minifiguren, maakt het dat deze set een nostalgische uitstraling heeft.

LEGO Star Wars 7110 Landspeeder

Ondanks dat hier en daar de kleurencombinaties niet helemaal overeenkomen met het origineel, is LEGO er in geslaagd om er een mooi voertuig van te maken die de belangrijkste kenmerken van de Landspeeder bevat.

LEGO Star Wars 7110 Landspeeder

Conclusie

LEGO Star Wars 7110 Landspeeder

Dik 20 jaar na dato heeft de LEGO Star Wars 7110 Landspeeder de tand des tijds met glans doorstaan. Het is één van de 13 sets die aan de wieg stonden van een thema dat nu alweer 20 jaar oud is. Alleen al dit gegevenm en het feit dat de set een bepaalde retro look over zich heen heeft, is het een mooie set om in je bezit te hebben.


Jouw mening telt!

Heb jij de LEGO Star Wars 7110 Landspeeder ook nog in je verzameling zitten, of ga je hem na het lezen van deze review alsnog proberen aan te schaffen? Welke nostalgische gevoelens komen er bij deze set bij jou naar boven? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Vorig artikel[MOC] LEGO Asteroid Base – BensBuilds
Volgend artikel[Nieuws] LEGO Movie Days in LEGO House
Sinds 2017 schrijf ik voor Bouwsteentjes.info. Het begon allemaal het schrijven van een gastreview. Aangezien dit naar meer smaakte is mij gevraagd of ik Retro Reviews wilde gaan schrijven. En zo geschiedde! Mijn favoriete thema's zijn Scooby Doo, Star Wars, Architecture en Creator Expert. Sinds kort is daar nog een nieuwe verslaving bijgekomen, namelijk het verzamelen van LEGO Star Wars sleutelhangers.