[Retro Review] LEGO Fabuland 3787 Hannah Hippopotamus the public gardener

1
417
LEGO Fabuland 3787 Hannah Hippopotamus the public Gardener

De lente is begonnen en de natuur is ontwaakt uit haar winterslaap. Hoog tijd om de tuin op orde te brengen. In Fabuland wordt dit gedaan door Hannah Hippopotamus the public gardener. Heeft ze alle gereedschap bij haar om er een mooie tuin van te maken? Hieronder lees je het antwoord in onze retro review!


LEGO Fabuland 3787 Hannah Hippopotamus the public Gardener

Van 1979 tot en met 1989 zijn er 107 sets uitgebracht onder het thema Fabuland. Fabuland was bedoelt voor de doelgroep 4-8 jaar. Fabuland is meteen te herkennen aan de hand van de figuren. Elk figuur stelt een dier voor en zijn hierdoor makkelijk te herkennen. Bij de meeste sets zit een boekje inbegrepen waarmee een verhaal wordt verteld waarin de desbetreffende set/karakter centraal staat. Op deze manier wordt de fantasie van het kind geprikkeld.

LEGO Fabuland 3787 Hannah Hippopotamus the public gardener

De LEGO Fabuland 3787 Hannah Hippopotamus the public Gardener is in 1983 uitgebracht en bestaat uit 13 onderdelen. In de Nederlandse Catalogus wordt Hannah aangegeven als Noortje Nijlpaard. De prijs was destijds ƒ6,25. Tegenwoordig zijn we gewend dat de LEGO adviesprijs hetzelfde blijft zolang een set officieel verkrijgbaar is. In de jaren tachtig was dit niet het geval. In 1984 was de prijs maar liefst met 20 cent gestegen naar ƒ6,45!

LEGO Fabuland 3787 Hannah Hippopotamus the public gardener

Fabuland Figure

LEGO Fabuland 3787 Hannah Hippopotamus the public gardener

Hannah Hippopotamus ziet er basic uit. Haar lichaam bevat geen prints, maar het hoofd is wel mooi weergegeven. Met haar grote snuit inclusief de neusgaten en kleine oren, ziet ze eruit als een echte nijlpaard. De wimpers geven haar een vrouwelijke touch. De achterkant laat ook geen bijzonderheden zien. Leuk aan de Fabuland Figuren is dat de hals/nek bestaat uit een kogelgewricht. Hierdoor kan het hoofd alle kanten op bewogen kan worden.

LEGO Fabuland 3787 Hannah Hippopotamus the public gardener

Het resultaat

LEGO Fabuland 3787 Hannah Hippopotamus the public gardener

De set bestaat uit een grasmaaier, schep, hark, kruiwagen met bloemen, en natuurlijk Hannah/Noortje. De grasmaaier heeft roterende snijbladen die gaan bewegen tijdens het “maaien” van het gras. Heel veel andere speelfuncties bevat de set niet. Het is dan ook een kwestie van fantasie hebben om er mee te kunnen spelen. Kenmerkend is dat de meeste LEGO onderdelen het LEGO kenmerk bevat. Bij de Fabuland schep is dit niet het geval, die bevat namelijk het Fabuland kenmerk. Voor zover bekend is LEGO Fabuland het enige thema waar LEGO dit op deze manier heeft toegepast.

LEGO Fabuland 3787 Hannah Hippopotamus the public gardener

Conclusie

Hannah heeft al het gereedschap verzameld om de tuin in Fabuland op orde te brengen. Voor de allerkleinsten is het een mooie set die garant staat voor het nodige speelplezier en voor de AFOL’s is het – enkel en alleen vanwege de nostalgie – een leuke set om te verzamelen. Indien je nog meer Fabuland sets in je bezit hebt, dan is dit een set die niet mag missen in je Fabuland verzameling.


Jouw mening telt!

Heb jij de LEGO Fabuland 3787 Hannah Hippopotamus the Public Gardener ook nog in je verzameling zitten, of ga je hem na het lezen van deze review alsnog proberen aan te schaffen? Welke nostalgische gevoelens komen er bij deze set bij jou naar boven? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via social media.