Privacy Policy

Privacy Policy: Bouwsteentjes.info
Laatste update: 24-05-2018

Ons Gegevensbeleid

Ons Privacybeleid

Bouwsteentjes.info is betrokken bij de privacy van haar bezoekers. Wij verwerken uitsluitend gegevens die nodig zijn voor (het verbeteren van) onze dienstverlening en gaan zorgvuldig om met de informatie die wij over jou en jouw gebruik van onze diensten verzamelen. Wij stellen de gegevens van onze bezoekers NOOIT voor commerciële doelstellingen ter beschikking aan derden. Wij zijn immers zelf ook consumenten en vinden dat ook onze gegevens bij andere bedrijven niet zonder toestemming mogen worden gebruikt, gedeeld of verkocht.

Het doel

De gegevens die wij verzamelen gebruiken wij enkel ten behoeve van onze dienstverlening en de verbetering daarvan. Alle gegevens die jij met ons deelt worden niet met derden gedeeld tenzij dit nodig is voor de boekhouding. Wij gebruiken deze gegevens niet om jou, tenzij dit jouw verzoek is, op een later moment te benaderen. Voor dergelijke diensten vragen wij altijd vooraf toestemming. Alle partijen waarmee we samenwerken of diensten van afnemen zijn allemaal tot geheimhouding gehouden op grond van de overeenkomst tussen hen en ons of een eed of wettelijke verplichting.

Automatisch verzamelde gegevens

Wij zijn LEGO fans en vinden het leuk om te bloggen, we hebben echter niets met het verwerken of verkopen van jouw gegevens. De gegevens die we wel verzamelen zijn analytische gegevens die ons inzicht geven over het gebruik van Bouwsteentjes.info, maar deze gegevens zijn volledig geanonimiseerd. Dit betekent dat deze gegevens NIET te herleiden zijn naar een individu. Andere gegevens waar wij inzage in hebben zijn jouw naam en email-adres zodra er wordt gereageerd via Disqus. Deze gegevens worden enkel gebruikt om jou te identificeren als rechtmatige eigenaar van het account en we zullen deze gegeven NOOIT verkopen of met derden delen. Gegevens die worden ingediend via onze reactieformulier of na aanleiding van een winactie, zullen bij ons zichtbaar zijn (email-adres en naam) en zullen enkel worden gebruikt om jou te identificeren als individu en om jou te kunnen beantwoorden of je prijs op te sturen. Email berichten met jouw gegevens worden maximaal twee weken bewaard en jij dient toestemming te geven voor de verwerking daarvan.

Jouw rechten

Jij hebt als consument te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als je vermoedt dat wij jouw persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl

Ander rechten die je hebt zijn inzagerecht en rectificatierecht. In het geval jij gebruik maakt van deze rechten zullen we jouw verzoek binnen 30 dagen verwerken. We hebben GEEN invloed op gegevens die worden verzameld door derden waarvan wij diensten afnemen en die jouw gegevens verwerken. Voor een klacht of verzoek m.b.t. inzagerecht of rectificatierecht, verwijzen we jou naar de betreffende dienstverlener, zie de gegevensverwerking paragraaf hieronder.

Wijzigingen in ons privacybeleid

We behouden het recht deze privacybeleid te allen tijde aan te passen. Zodra er een wijziging plaatsvindt die betrekking heeft op het verwerken van jouw gegevens zullen we dit kenbaar maken op onze website!


Ons register

Wij zijn niet verplicht een register bij te houden omdat we minder dan 250 personen in dienst hebben en GEEN risicovolle verwerkingen doen. Bron: IctRecht

“Een register moet in elk geval worden bijgehouden wanneer een organisatie meer dan 250 personen in dienst heeft. Zowel een verantwoordelijke als de door hem ingeschakelde hulppersonen (zogeheten verwerkers) moeten een register bijhouden. De verantwoordelijke is de partij die bepaalt welke persoonsgegevens worden verwerkt, voor welk doel, en met welke middelen.”

“Een organisatie met minder dan 250 personen in dienst hoeft alleen een register bij te houden bij risicovolle verwerkingen (zoals het opstellen van klantprofielen, of het verwerken van grote hoeveelheden gegevens), wanneer structureel persoonsgegevens verwerkt worden, of bij het verwerken van gevoelige gegevens.”


De gegevensverwerking

Hieronder kun jij zien hoe we jouw gegevens verzamelen, hoe we ze opslaan, beveiligen en met welke partijen wij samenwerken die (deels) inzage hebben in jouw gegevens.

Hosting en CMS

Wij hosten de website bij Hostnet, onze email via Hosting2Go en maken gebruik van WordPress. Deze partijen hebben deels inzage in jouw gegevens voor technische ondersteuning maar gebruiken jouw gegevens niet voor eigen doeleinden. Deze partijen hebben tevens een geheimhoudingsplicht.

Google Analytics

Voor het analyseren van het gebruik op onze website, maken we gebruik van Google Analytics. Deze software legt de volgende metagegevens vast:

  • Websitegebruik

Wordfence

Wordfence is onze Firewall die kwaadaardige aanvallen en inlogpogingen aan banden legt. We hebben hierdoor inzage in IP adressen en de landen van herkomst. We gebruiken deze gegevens NIET om jou of andere individuen te volgen of een register bij te houden, maar enkel als functioneel om de website en jou als bezoeker te beschermen tegen datalekken en hacks.

Disqus

We maken gebruik van Disqus in de zin dat er gereageerd kan worden op onze artikelen. Wij hebben hierdoor inzage in jouw email-adres en naam. Deze gegevens zien wij enkel in zodra er een reactie goedgekeurd moet worden of zodra wij inloggen via de Disqus admin panel. Deze gegevens verzameld Disqus en Disqus is tevens de verwerker van deze gegevens daar wij ze niet op eigen systemen zullen opslaan.

Social media buttons

Wij maken gebruik van social media buttons zoals Facebook, Twitter, Google+, etc. Hoewel er een cookie wordt geplaatst bij gebruik van deze buttons of het openen van een pagina waarin deze buttons zijn verwerkt, hebben wij geen controle over deze cookies en de data die daarmee wordt verzameld. Lees de privacyverklaring van deze bedrijven (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met jouw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

Andere derde partijen

Wij maken gebruik van affiliateprogramma’s. Deze programma’s registreren een click van onze website naar die van een adverteerder (Bol.com, Intertoys, LEGO.shop.nl, etc.) zodat er bij een eventuele aankoop commissie toegekend kan worden aan Bouwsteentjes.info. Deze cookies worden pas geïnstalleerd bij een click, verlopen merendeels binnen 30 dagen en vallen onder de functionele-cookies en verzamelen GEEN naar een individu te herleiden data. Onder deze derde partijen vallen:

  • Affilinet
  • Awin
  • Amazon
  • Tim
  • Linkpizza
  • Infuentials
  • Performance Horizon
  • Tradetracker
  • Bol.com
  • Groupon
  • Linkshare

Cookies

Op de website Bouwsteentjes.info maken wij gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schrijf van het apparaat wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden zodat we jou beter en sneller tot dienst kunnen zijn.

De Eprivacy wet is uitgesteld en daarom is er op dit moment geen strenge(re) cookiewet. Omdat we wel van mening zijn dat jij de keuze moet hebben zijn we op dit moment een aantal opties aan het bekijken en hebben we de afgelopen weken ons gehele website gescand en waar nodig aangepast. Dit betekent dat we meer dan 2100 artikelen hebben uitgeplozen. Het door de bomen het bos niet meer zien is vooral rond deze periode (25 mei 2018) meer feit dan uitzondering en we wachten tot de lucht geklaard is om een goede, effectieve en veilige cookiemelding voor te schotelen. Op dit moment hebben we alle adsense cookies verwijderd en google Analytics geanonimiseerd.

Welke cookies worden geplaatst

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op, maar gegeven jou de mogelijkheid deze cookies niet te accepteren. Leest u de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook en Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van je browser of op de cookie consentbanner klikken op Bouwsteentjes.info.

Sommige trackingcookies worden geplaatst door derden die jouw apparaat een unieke ID toekennen. Dit ID wordt gebruikt zodat eventuele commissie die voortvloeit uit een aankoop, nadat jij op een affiliate- of partnerlink hebt geklikt, aan ons toekent kan worden. Deze cookies kan je centraal verwijderen via Your Online Choices of via jouw browser instellingen zodat ze niet bij een website van een derde teruggeplaatst worden. Deze cookies zijn functioneel en er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen door ons of door derden van wie deze cookies zijn.