Over ons

Over ons
Bouwsteentjes.info is in september 2014 geboren. De afgelopen jaren zijn we uitgegroeid tot dé grootste LEGO fan- en nieuwswebsite van de Benelux. We zijn daarnaast de enige door LEGO erkende LEGO fanwebsite in de Benelux. Hierdoor hebben wij een unieke positie. Zodoende kunnen wij de community in de Benelux vertegenwoordigen doordat we direct in contact staan met LEGO. Desondanks blijven wij onafhankelijk. Wij voorzien Nederlandse en Belgische LEGO fans van het laatste LEGO nieuws, de beste LEGO reviews, de strakste LEGO aanbiedingen en promoties, verbluffende LEGO MOC’s en onweerstaanbare LEGO winacties. Dat allemaal zonder lid te hoeven worden van een club! Dus helemaal gratis en voor niets.


nieuws

LEGO Nieuws

Er is bijna elke dag wel iets te schrijven over LEGO. Het bedrijf is zo groot en bekend, dat nieuws vanuit alle hoeken van de wereld naar buiten gebracht wordt. Dit kan over het bedrijf zijn, maar natuurlijk ook over nieuwe LEGO sets of aankomende promoties. Is er belangrijk nieuws over een nieuwe LEGO set of thema? Dan plaatsen wij dit zo spoedig mogelijk op de website.


Review LEGO 10246 Detective's OfficeLEGO Reviews

Is een set de moeite waard om aan te schaffen? Zitten er bijzondere onderdelen in een set? Valt er een hoop bouw- en speelplezier te beleven aan een set? Al deze punten bespreken wij in onze LEGO reviews. Wij geven geen persoonlijke meningen, maar blijven objectief. Wat wij leuk vinden, kan een ander juist als nadeel zien. Onze review kun je zien als een algemene samenvatting waarbij wij onze bezoeker zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een (nieuwe) LEGO set. Alle reviews zijn objectief, ongeacht we de set “gratis”van LEGO hebben mogen ontvangen.


LEGO Aanbiedingen

LEGO Aanbiedingen

Waar vind je de beste LEGO deal en wat zijn de huidige promoties bij LEGO zelf? Het antwoord op die vragen vind je op Bouwsteentjes.info. We vergelijken geen prijzen, maar brengen jou met plezier op de hoogte van de beste deals, de hoogste kortingen en de gaafste promoties. LEGO kopen kan duur zijn, bespaar en check regelmatig de LEGO aanbiedingen.


mocLEGO MOC’s

Naast LEGO nieuws en reviews, plaatsen we ook regelmatig opmerkelijke LEGO MOC’s. MOC staat voor “My Own Creation” wat mijn eigen creatie betekent. Daarnaast plaatsen wij elke zondag een MOC die is ingezonden op de LEGO Ideas website. Heb jij een leuke MOC gezien of heb je er zelf een gemaakt? Laat het ons dan weten…


Alles over LEGO…

Naast deze vier uitgebreide onderwerpen hebben we nog meer LEGO voor je. Zo kun je bijvoorbeeld ook LEGO evenementen, het LEGO Woordenboek, Specials, leuke winacties en overige pagina’s vinden op de website. Uiteraard zijn wij ook te volgen via social media.

bouwsteentjes_V02


Ons Team

Zonder een team van enthousiastelingen en LEGO-fans zou Bouwsteentjes.info niet kunnen bestaan. Hieronder maak je kennis met het team van Bouwsteentjes.info!

Michiel de Ruijter

michiel_overons

In 1986 zag ik het levenslicht en al snel was ik een kleine LEGO fan. Na de dark ages weer aangestoken met het LEGO virus. In mijn vrije tijd luister ik graag naar muziek om even de innerlijke rust op te zoeken. Daarnaast kan ik genieten van een goede film, serie of game. Interesses buiten LEGO om zijn er genoeg, maar tijdsgebrek is wel eens een dingetje. Ik ben de beheerder van Bouwsteentjes.info en daarnaast samen met Chris eindredacteur. Tevens ben ik een LEGO Ambassador en woordvoerder voor Bouwsteentjes.info binnen het LEGO Ambassador Network (LAN)


Peter Broekstra

Peter BroekstraSinds 2017 schrijf ik reviews voor Bouwsteentjes.info. Het begon allemaal het schrijven van een gast-review. Aangezien dit naar meer smaakte is mij gevraagd of ik meer reviews en retro reviews wilde gaan schrijven. En zo geschiedde! Mijn favoriete thema’s zijn LEGO Scooby Doo, LEGO Star Wars, LEGO Architecture en LEGO Creator Expert. Sinds kort is daar nog een nieuwe verslaving bijgekomen, namelijk het verzamelen van LEGO Star Wars sleutelhangers.


Kjelle Geldof

KjelleIk ben de jongste van het team. Geboren in België in 1995. Hierdoor ben ik ook de enige Belg van dit team. Sinds 2014 ben ik bij de Belgische Spoorwegen gaan werken. Hierdoor kwam ik eindelijk uit mijn Dark Ages. Met geld komt koopkracht en de verleiding was ineens groot. Sinds midden 2018 schrijf ik ook voor Bouwsteentjes. De set die me terugbracht is de LEGO 4561. Persoonlijk één van de mooiste 9V treinen die er is. Momenteel is mijn favoriete thema Creator Expert.


Winfried Scherpenzeel

Winfried ScherpenzeelIn 2017 ben ik begonnen met schrijven voor Bouwsteentjes.info maar al sinds heel lang een groot LEGO fan. Ik vind alles leuk wat maar in en rondom een LEGO stad past, daarnaast ben ik ook een groot fan van de Modulars, Collectible Minifigs en af en toe een grote Technic set.

 


Chris Hoogeveen

Chris HoogeveenNadat ik door LEGO Ideas Steamboat Willie uit de Dark Ages ben getrokken, wilde ik snel de wondere wereld van LEGO herontdekken. Al vrij snel kwam ik op Bouwsteentjes.info terecht. Vanwege mijn journalistieke ervaring dacht ik een goede aanvulling op het team te zijn. Sinds januari 2020 ben ik onderdeel van de redactie en mijn eerste artikel is het uitgelichte LEGO Ideas The Sewing Workshop en ik hoop er nog vele te schrijven. Tezamen met Michiel ben ik verantwoordelijk voor de eindredactie. Mijn favoriete thema’s zijn LEGO Harry Potter, LEGO Creator Expert, LEGO Ideas en de Collectible Minifigures. In mijn vrije tijd ben ik niet alleen met LEGO bezig, maar verzamel ook Pokemon TCG en luxe Suske en Wiske stripalbums. Daarnaast houd ik een Bullet Journal bij en vind ik ontspanning in tekenen en schrijven.


Wesley Vaderswesley_overons

Rustââghhh, geboren en getogen in Den Haag. Sinds 1986 op de aardbol en afgestudeerd als Multi-Media vormgever. Mijn favoriete thema? LEGO Pirates! Arrrrr… Wordt naast LEGO vrolijk van Nederlandstalige muziek, Een goede film of serie, hardlopen, Spinazie a la crème en un bakkie pleur. Hedendaags met veel plezier werkzaam als glazenwasser. Ik ben de founder van Bouwsteentjes.info, maar sinds 2017 heb ik het steentje overgedragen aan Michiel. Tegenwoordig bouw ik nog wel eens wat van LEGO, maar ben er niet meer dagelijks mee bezig.


Kom jij ons team versterken?

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega’s die ons team willen versterken. Let wel, het zal niet makkelijk zijn om met vijf ongeleide projectielen te werken… 😉 Ben jij helemaal onderste boven van LEGO en vind je het leuk om te schrijven over LEGO? Dan ben jij misschien we een mooie aanvulling op ons team! Wij hebben momenteel de onderstaande functies beschikbaar:

  • Blogger over MOC’s
  • Blogger om te reviewen
    • Reviews voor de thema’s Friends, Technic, Ninjago, Marvel en DC Comics

Meer info over het bloggen voor Bouwsteentjes.info, lees je op: Wil jij bloggen voor Bouwsteentjes?

Heb je vragen over Bouwsteentjes.info? Neem dan contact met ons op via een mail naar redactie@bouwsteentjes.info. Let op dat het schrijven voor Bouwsteentjes.info geen betaalde functie is. Je schrijft omdat je de hobby leuk vindt en andere LEGO fans wilt voorzien van Alles over LEGO®.