[Opmerkelijk] Foutief nummer op doos Steamboat Willie

1
1857
Foutief nummer op doos Steamboat Willie

Een bezoeker van Brickset.com was zo scherp om op te merken dat de doos van de LEGO Ideas 21317 Steamboat Willie een foutief nummer bevat.


Foutief nummer op doos Steamboat Willie

Het is geen schokkend nieuws, maar desondanks wel opmerkelijk. De LEGO Ideas sets bevatten allemaal een nummer. Dit nummer duidt aan dat de betreffende set, nummer XX is in het LEGO Ideas thema. Op de doos van Steamboat Willie staat dat het nummer 24 is, terwijl dit eigenlijk 25 hoort te zijn.

LEGO heeft gereageerd op de fout, hieronder het antwoord:

Due to our excitement to get the Steamboat Willie set into the hands of LEGO fans around the world as quick as possible, an error was made on the packaging relating to the sequential set number. It was mistakenly printed as #24 and it should have been #25.
This will be corrected in future sets.

Foutief nummer op doos Steamboat Willie

Tijdens de kwaliteitscontrole is er duidelijk iets mis gegaan, want de fout is simpelweg nooit opgemerkt. We gaan ervan uit dat LEGO dit nummer aan zal gaan passen, maar wat er met de sets gebeurt die nu al verscheept zijn is niet duidelijk. Mocht LEGO de al verscheepte sets niet terug gaan roepen, dan heb je een uniek setje in handen. Leuk voor de verzamelaars 😉


Jouw mening telt!

Wat vind jij van een dergelijke fout? Maakt dit dat zo’n set voor jou extra verzamelwaarde krijgt of heb je liever een doos waar alles aan klopt? Laat het weten in een reactie onder dit bericht of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Word een LEGO expert met dit handige LEGO Woordenboek!