LEGO Technic 42110 Land Rover Defender aangekondigd

17
17725
LEGO Technic 42110 Land Rover Defender

In juni publiceerde Smyth Toys per ongelijk een aantal visuals van de LEGO Technic Land Rover Defender. Hoewel vanaf dat moment bekend was dat LEGO met de set zou komen, bleef het verder stil. Tot vandaag, want Land Rover heeft het nieuwe Defender model voor 2020 officieel uit de doeken gedaan. Precies om die reden kunnen we de officiële aankondiging van de gelijknamige LEGO Technic set met jullie delen.

LEGO Technic 42110 Land Rover Defender

LEGO Technic 42110 Land Rover Defender

De Land Rover Defender is gebaseerd op het nieuwe 2020 model dat op 10 september door Land Rover onthuld werd. De set bestaat uit 2573 onderdelen en gaat in Nederland en België €179,99 kosten. De auto is 22 cm hoog, 42 cm lang en 20 cm breed. De set is ontwikkeld in samenwerking met Land Rover en bevat o.a. een werkende versnellingsbak, lier, deuren die geopend kunnen worden, onafhankelijke vering en een gedetailleerde zescilinder motor. De Land Rover Defender is vanaf 1 oktober te koop via LEGO.

LEGO Technic 42110 Land Rover Defender

Ervaar wereldwijd toonaangevend auto-ontwerp van dichtbij met dit bijzondere, authentieke 42110 LEGO® Technic Land Rover Defender model dat gezien mag worden. Deze indrukwekkende LEGO replica, ontwikkeld in samenwerking met Land Rover, geeft de hoge mate van verfijning van de wagen uitstekend weer met de strakke, moderne lijnen en prachtig gevormde oppervlakken. De terreinwagen is voorzien van originele designvelgen met banden voor goede grip plus een breed scala aan realistische kenmerken en functies. De deuren die open kunnen bieden toegang tot een uitgebreide cabine met een werkend stuur, gedetailleerd dashboard en een transmissiesysteem met 2 hendels dat nieuw is vanaf oktober 2019 voor een hoge of lage overbrengingsverhouding en een selectieknop om te schakelen: de meest geavanceerde LEGO® Technic versnellingsbak tot nu toe! Het interieur bevat ook naar voren te klappen achterstoelen waardoor de sequentiële 4-versnellingsbak zichtbaar wordt. Maar de aandacht voor detail gaat nog verder. Dit indrukwekkende replicamodel is eveneens voorzien van een 6-cilindermotor met bewegende zuigers onder de motorkap, een werkende vierwielaandrijving met 3 differentiëlen, onafhankelijke wielophanging op beide assen en een werkende lier! De achterdeur kan geopend worden door aan het op de achterkant gemonteerde reservewiel te draaien. Deze indrukwekkende interpretatie van de unieke terreinwagen, afgewerkt met een afneembare dakdrager met opbergbox, draagsysteem, ladder en tractiematten, biedt een echt uitdagende en plezierige bouwervaring. Het perfecte cadeau voor Land Rover liefhebbers en fans en verzamelaars van klassieke modelauto’s.

LEGO Technic 42110 Land Rover Defender

 • Met een authentieke carrosserie met Land Rover emblemen, originele designvelgen met speciale banden met extra grip, een afneembaar dakrek met opbergbox, draagsysteem, ladder en tractiematten, openende deuren, motorkap en achterdeur, plus een gedetailleerde cabine.
 • Tot de functies behoren een sequentiële 4-versnellingsbak, vierwielaandrijving met 3 differentiëlen, onafhankelijke wielophanging op beide assen, een gedetailleerde 6-cilindermotor en een werkende lier.
 • De cabine is voorzien van een gedetailleerd dashboard, een werkend stuur en zitplaatsen achterin die naar voren kunnen worden geklapt om de sequentiële 4-versnellingsbak te onthullen.
 • Inclusief een transmissiesysteem met 2 hendels dat nieuw is vanaf oktober 2019 voor een hoge of lage overbrengingsverhouding en een selectieknop om te schakelen: de meest geavanceerde LEGO® Technic versnellingsbak tot nu toe!
 • Met een olijfgroen, grijs en zwart kleurenschema.
 • Til de motorkap op om de gedetailleerde 6-cilindermotor met bewegende zuigers te zien.
 • Maak de deuren open om de gedetailleerde cabine te bewonderen.
 • Draai aan het op de achterkant gemonteerde reservewiel om de achterdeur te openen.
 • Inclusief een collectie authentieke stickers.
 • Deze LEGO® Technic set is speciaal ontworpen voor een boeiend en plezierig bouwproces.
 • Deze set bevat meer dan 2500 onderdelen.
 • De Land Rover Defender is ca. 22 cm hoog, 42 cm lang en 20 cm breed.

Wat vind jij van deze set?

We zijn benieuwd wat jij van deze LEGO Technic 42110 Land Rover Defender vindt en of je van plan bent de set aan jouw verzameling toe te voegen. Laat het weten in een reactie onder dit artikel 😉

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Op deze pagina vind je handige links naar andere websites!
– Alle huidige LEGO aanbiedingen vind je hier!