[Nieuws] LEGO neemt Merlin Entertainments over

2
1720

In een persbericht laat LEGO weten dat KIRKBI, Blackstone en CPPIB een bedrag neer hebben gelegd van 4,8 miljard Britse pond (ongeveer 5,4 miljard Eurootjes). Hiermee komt onder andere LEGOLAND weer volledig in handen van LEGO.

LEGO neemt Merlin Entertainments over

Merlin Entertainments

Op de website van KIRBI A/S kun je de details lezen, maar we vatten het kort voor je samen mocht je geen zin hebben om het persbericht te lezen. KIRKBI, Blackstone en CPPIB hebben gezamenlijk een bod uitbracht van 4,8 miljard Britse pond om Merlin Entertainments over te kopen. Dit bod is geaccepteerd en daarmee zijn de drie bedrijven eigenaar geworden van alle pretparken en assets die door Merlin Entertainments uitgebaat werden. Denk hierbij aan SEA LIFE, Madame Tussauds, The London Eye en natuurlijk LEGOLAND. Daarmee komt LEGOLAND weer volledig in handen van LEGO. KIRKBI is de privéholding en investeringsbedrijf van de familie Kirk Kristiansen. De overige twee bedrijven zijn een investeerder en pensioenfonds. Met het accepteren van het bod – dus de overname – is Merlin Entertainments direct van de beurs gehaald en terug in private handen gekomen.

LEGOLAND werd eerder door LEGO verkocht toen het bedrijf op een faillissement afstormde. Doordat het al een tijdje niet meer goed ging met Merlin Entertainments stond het bedrijf te koop en werd er gezocht naar een private koper. Nu LEGO weer eigenaar is van LEGOLAND is er meer controle over de parken en Discovery Centers.

Officiële LEGO Brand Retail Store in Nederland?

LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen

Enige tijd geleden kregen we een gerucht te horen dat er op korte termijn een officiële LEGO Brand Retail Store in Nederland gaat komen. Er werd gesproken over de LEGO winkel in het LEGOLAND Discover Centre Scheveningen. Nu LEGOLAND weer in handen is van LEGO staat de deur open om er inderdaad een LEGO Brand Retail Store te openen. Natuurlijk is het even afwachten tot het bevestigd wordt, maar de kans is aanwezig nu het gerucht wordt versterkt door de overname. Overigens is er ook een kans dat er eventueel een LEGO Brand Retail Store in The Mall of the Netherlands gaat vestigen. Neem de bovenstaande geruchten met de nodige korrels zout!!

Wat vind jij van dit nieuws?

We zijn benieuwd wat jij van de overname vindt en of je denkt dat dit een goede stap is voor LEGO als bedrijf, de LEGOLAND pretparken en Discovery Centers. Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Word een LEGO expert met dit handige LEGO Woordenboek!