[Nieuws] LEGO kondigt samenwerking met Ocean Heroes Bootcamp aan

1
1520
Samenwerking LEGO en Ocean Heroes Bootcamp

Het milieu en de aarde in z’n geheel heeft heel wat te verduren door toedoen van de Homo Sapiens. De luchtkwaliteit dendert achteruit, steeds meer dieren worden met uitsterven bedreigd, het klimaat verandert in negatieve zin en de oceanen zijn inmiddels een plastic soep aan het worden. LEGO zet zich al heel wat jaren in om zo klimaatneutraal mogelijk te zijn. Om deze trend voort te zetten hebben ze een samenwerking met Ocean Heroes Bootcamp aangekondigd.

Samenwerking LEGO en Ocean Heroes Bootcamp

Ocean Heroes Bootcamp is een initiatief van Lonely Whale, Captain Planet Foundation (ja Captain Planet van de gelijknamige tekenfilm) en Point Break Foundation. Het doel van Ocean Heroes Bootcamp is om jongeren te inspireren en te leren hoe ze de oceanen kunnen beschermen, wat de gevolgen zijn en waar de oplossingen liggen. Kinderen kunnen met LEGO op een creatieve manier problemen oplossen. Juist om die reden zijn de organisatie en LEGO samen gaan werken. Een woordvoerder van LEGO zal deelnemen aan het panel dat ideeën zal beoordelen die door de kinderen worden voorgedragen ter bescherming van de oceanen. De Ocean Heroes Bootcamp 2019 vindt plaats in Vancouver van 28 tot 30 juni en ruim 300 jongeren uit 20 landen zullen er aan deelnemen.

“We are pleased to have the LEGO Group onboard. A company that shares our values, LEGO Group cares deeply about creating a sustainable future and giving children the confidence and tools they need to succeed. Their expertise in creativity and using play to solve problems and generate ideas will inspire our passionate and dedicated ocean heroes.”

Jouw mening telt!

Ben jij van mening dat het ondersteunen van dergelijke initiatieven en evenementen belangrijk is voor The LEGO Group (en grote bedrijven in het algemeen)? Of denk je dat het niet veel verschil zal uitmaken? We zijn ook benieuwd wat jij doet om het milieu te beschermen. Laat jouw mening weten door een reactie achter te laten onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!