[Nieuws] LEGO Elves geannuleerd?

7
1977
LEGO Elves geannuleerd

LEGO Elves is een mix tussen fantasy en friends, spreekt jong en oud aan, en lijkt zowel bij de jongens als de meisjes gewild te zijn. Kort gezegd, het thema blijkt populair te zijn. Nu kunnen wij natuurlijk enkel onze bevinden baseren op dat wat we lezen van LEGO fans. Maar het lijkt erop dat onze bevindingen kant noch wal raken, want LEGO kan het thema zomaar hebben geannuleerd.


LEGO Elves geannuleerd?

Zoals we al aangeven baseren we onze bevinden op dat wat we lezen. We hebben geen cijfers, geen feiten en ook LEGO geeft niets prijs over de populariteit. Het thema dat de afgelopen jaren in de zomer en begin van de winter voorzien werd van nieuwe sets, lijkt te zijn geannuleerd. Dit is als we de release, die het thema voorheen heeft gehad, ook nu weer aanhouden (augustus en maart). LEGO Elves straalt door afwezigheid als het gaat om nieuwe sets of geruchten (en nummers) daarvan. Er is niets bekend en dat doet het vermoeden wekken dat LEGO het thema in de prullenbak heeft gedonderd. Of toch niet?

LEGO Elves 41188 Breakout from the Goblin King's Fortress

Niet perse. LEGO kan de release van nieuwe sets uit hebben gesteld vanwege de nieuwe The LEGO Movie 2 sets. De film zal populair zijn en de sets zullen als warme broodjes over de toonbank gaan. Dit kan eventuele verkopen van LEGO Elves tegen laten vallen. Een andere release window is dan ook geen rare keuze.

LEGO Elves 41185 Magic Rescue from the Goblin Village

Wat ook meespeelt is de houdbaarheidsdatum van nieuwe thema’s. Dit is gemiddeld twee jaar, en afhankelijk van het succes wordt het verlengt. In die twee jaar zal LEGO kijken of het thema aanslaat en besluiten om ermee door te gaan of niet. Dat laatste is in het verleden vaker voorgekomen, met LEGO Nexo Knights als laatste voorbeeld. De kosten voor het bedenken van een nieuw thema, en alle ontwikkelingen die erbij komen kijken, moeten terugverdient worden. Het heeft dan ook geen nut om een thema dat niet (meer) aanslaat door te zetten. Het kan natuurlijk ook anders gaan. Als voorbeeld LEGO Ninjago. Dit thema lijkt net als LEGO City een Evergreen lijkt te zijn. Het thema is enorm populair en LEGO probeert er dan ook uit te halen wat er uit te halen is, maar ooit zal het eindigen. LEGO heeft met LEGO Elves tot nu toe vier jaar lang sets uitgebracht. 2018 was het jaar met de minste nieuwe sets en daarmee kan het zomaar het geval zijn dat dit het laatste jaar was voor het thema. We denken dat LEGO initieel maar vier jaar heeft uitgetrokken voor het verhaal achter LEGO Elves en nu evalueren wat ze ermee willen doen. Een terugkeer van het thema is dan ook goed mogelijk.

Er zijn al vragen gesteld op het Ambassadeurs Netwerk of LEGO Elves geannuleerd is. LEGO zal dit zoals gewoonlijk ontkennen noch bevestigen. Het enige wat de fans kunnen doen is afwachten of er dit jaar, of die daarna, nog nieuwe Elves set gaan verschijnen.


Laat weten wat jij vindt!

Denk jij dat LEGO het LEGO Elves thema heeft geannuleerd of ben je meer van overtuiging dat het verhaal van LEGO Elves ten einde is gekomen en dat het thema wellicht weer een terugkeer zal maken? We zijn heel benieuwd hoe jij erover denkt en lezen dit graag in een reactie.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Word een LEGO expert met dit handige LEGO Woordenboek!