[Nieuws] Het LEGO VIP programma gaat op de schop

2
2301
Het LEGO VIP programma gaat op de schop

Wie LEGO VIP lid is zal spoedig een email ontvangen – of heeft deze al ontvangen – waarin LEGO aankondigt dat het VIP programma op de schop gaat. Alle grote veranderingen lees je hieronder.


Het LEGO VIP programma gaat op de schop

LEGO heeft de feedback over het LEGO VIP programma ten harte genomen en zal een aantal belangrijke zaken gaan veranderen. Naast de ontvangen feedback, is het bedrijf ook van plan om LEGO accounts samen te gaan voegen zodat er makkelijker gebruik gemaakt kan worden van hun services. Hieronder alle grote verandering op een rijtje met tekst en uitleg van onze kant 😉

De LEGO VIP kaart gaat verdwijnen!

Ja je leest het goed, de LEGO VIP kaart gaat verdwijnen. Dan hebben we het over het fysieke plastic exemplaar. Enige tijd geleden liet LEGO al weten dat ze digitale VIP kaarten gaan verstrekken die te gebruiken zijn via Google Pay of Apple Wallet. Hoewel Nederlanders sowieso geen LEGO VIP kaart krijgen bij het aanmelden, is dit wel mogelijk in de LEGO Brand Retail Stores. Mocht je dus graag nog een VIP kaart willen hebben om te verzamelen, dan dien je er snel bij te zijn. De huidige kaarten zullen wel geldig blijven. De reden van het verdwijnen van de fysieke kaarten is vanwege de “Planet Promise” die LEGO heeft gemaakt. Plastic is zeer nadelig voor het milieu en LEGO wil dit op gaan vangen door ze enkel nog maar digitaal te verstrekken. Oh, het zal waarschijnlijk ook minder kosten voor ze meebrengen.

VIP-accounts worden gekoppeld

Elk VIP account zal in de toekomst een uniek e-mailadres krijgen. Mocht je twee accounts op één adres hebben, dan worden ze samengevoegd tot één account met één e-mailadres. Accounts met meerdere e-mailadressen worden losgekoppeld en krijgen aparte accounts. Deze verandering heeft niet zozeer invloed op enkel het VIP programma, maar ook op alle andere LEGO services. LEGO ID zal de standaard worden en hiermee kun je inloggen op diverse LEGO websites. Denk aan LEGO Ideas, LEGO Life en LEGO Shop@Home (LEGO VIP). Overzichtelijker voor jou en voor LEGO. We raden aan om nu al al je accounts samen te gaan voegen zodat je precies weet van de hoe en wat. Dit scheelt later eventueel wat gedoe.

LEGO VIP punten blijven *altijd geldig!

Voor altijd, mits je binnen 18 maanden na je laatste aankoop via LEGO Shop@Home of in de LEGO Brand Retail Stores een LEGO product koopt. Dit betekent dus in feite dat VIP punten niet meer verlopen en in feite voor eeuwig mee te nemen zijn. Je dient dan wel binnen 18 maanden na je laatste aankoop weer een aankoop te doen. Maar goed, 1,5 jaar geen LEGO kopen via LEGO zal bij VIP leden niet snel voorkomen. Oh, ook de aankoop van een sleutelhanger telt mee 😉

Het LEGO Rewards Centre

LEGO gaat het LEGO Rewards Centre introduceren. Hiermee zullen er een aantal nieuwe manieren zijn om VIP punten te verdienen en besteden. Wat dit precies inhoudt is niet duidelijk – ook na navraag zijn we niets wijzer geworden – maar je zult straks je punten niet alleen kunnen gebruiken voor korting op LEGO sets, maar ook voor andere doeleinden. Wat de rewards gaan zijn is niet duidelijk, maar het klinkt wel interessant. Leden kunnen de VIP punten straks via het LEGO Rewards Cente beheren.

Wanneer gaan de veranderingen plaatsvinden?

Er wordt momenteel gewerkt aan het vernieuwde LEGO VIP programma. De update zal rond 27 mei uitgerold worden. Voor die tijd verwachten we dat er meer info beschikbaar is gekomen over dit nieuwe programma. Zodra we meer weten lichten we jou zo spoedig mogelijk in.

Hoe word ik LEGO VIP?

Dit is heel gemakkelijk. Je kunt je aanmelden via LEGO Shop@Home. Mocht je nu LEGO VIP lid worden dan kun je profiteren van de dubbele VIP punten op alles. Meer informatie over het LEGO VIP programma lees je in onze uitgebreide Alles over het LEGO VIP programma artikel.


Jouw mening telt!

Tot zover klinkt dit nieuws ons goed in de oren. Het is echter wel nog even afwachten wat de veranderingen gaan zijn met betrekking tot het nieuwe LEGO Rewards Program. Wat vind jij van dit nieuws en hoe denk jij dat je straks extra VIP punten kunt verdienen of uit kunt geven? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Op deze pagina vind je handige links naar andere websites!
– Alle huidige LEGO aanbiedingen vind je hier!