Muzikale MOC’s

0
416
legoworld music

Nu The Beatles’ Yellow Submarine 10.000 supporters heeft gehaald is het een mooi moment om 10 muzikale MOC’s op een rijtje te zetten. Of het nou gaat om een simpele weergave van een band in LEGO of een videoclip gemaakt van LEGO het is door de jaren heen allemaal wel eens voorgekomen.

1. Stephen J. Abbott – Lego Outdoor concert & video (mocpages)

Het eerste waar je aan denkt bij een MOC met een muzikaal tintje is natuurlijk een band op een podium met een uitzinnige menigte van minifiguren tegenover zich. Hiervan zijn meerdere voorbeelden online te vinden. Deze bouwer heeft echter wel een vrij complete omgeving gebouwd en daardoor trappen we deze post hiermee af…

2. Artlock – Daft Punk (LEGO Ideas)

Op LEGO Ideas zijn meerdere Daft Punk projecten terug te vinden zoals deze van Artlock. Helaas zijn al deze projecten afgekeurd of gesneuveld door een gebrek aan support.

daft punk moc

4. LEGOworld display

Toen we onlangs een bezoek brachten aan LEGO World kwamen we deze fraaie display tegen, die mag natuurlijk niet ontbreken in een dergelijk lijstje.

legoworld band

 

 

 

 

 

5. Rough Trade Records, London

Een van de bekendste en fijnste platenzaken van Europa kon natuurlijk niet achterblijven en werd enkele jaren geleden vereerd met dit model.lego rough trade

6. Sergio Batista – LEGO drum kit

Bij het bouwen van een band op minifiguur schaal is het bouwen van een vette drum kit een beetje een uitdaging. Zelf liet ik me hier in het verleden wel eens los inspireren op de Friends showstage opstelling en paste deze aan, maar deze bouwer gaat vele stappen verder en heeft een hele mooie kit gebouwd. (overigens is zijn Modular MOC van de Amsterdamse coffeeshop The Doors op zijn Flickr pagina ook de moeite waard!)

LEGO - Drum Kit

7. Dave Shaddix – LEGO Fender Stratocaster

Er zijn genoeg life-size gitaren in LEGO nagebouwd, maar zo naast de echte is dit iconische model toch wel zeer geslaagd te noemen.

LEGO Fender Stratocaster - Side by Side

8. Lucius Sweet – Run DMC

Jaja, er is meer dan alleen gitaarmuziek ;-). Daarom dus ook deze kleine MOC gebasseerd op Run DMC.

Run DMC Lego

9. Paul Toxopeus – Grand piano

En naast drums en gitaren mag natuurlijk een vleugel niet ontbreken. Enige weken geleden lieten we er al eentje van de LEGO Ideas site zien maar deze mag er ook wezen. Deze bouwer heeft natuurlijk inmiddels ook de nodige bekendheid gekregen met zijn LEGO versie van ‘Het land van ooit’.

Grand piano 1

 

10. Chris Rozek – Rickenbacker 4001 Bass Left Hand, Gibson EB-0 Bass, Gibson Flying V

We zouden deze 3 (bas)gitaren van Chris Rozek toch flink tekort doen als we het alleen bij de Fender hadden gelaten wat betreft de full-size gitaren.

The Group Shot

 

Bonus: Michel Gondry White Stripes clip

En ook al is de clip dan niet volledig met LEGO gemaakt, toch konden we niet anders dan afsluiten met deze videoclip (aan te raden het volume vol open te draaien 😉 )

Wat vinden jullie van deze muzikale MOC’s of wat zouden jullie graag nog eens bouwen? Laat het weten via een reactie op de site of via onze FaceBook pagina.

Vorig artikelKomen de Flintstones en de Jetsons naar LEGO Dimensions?
Volgend artikelReview: LEGO 40125 Santa’s visit
Ik schrijf sinds september 2015 met veel plezier voor bouwsteentjes.info. Ik ben in de loop van 2014 uit mijn Dark Ages gekropen en zie mezelf meer als een LEGO bouwer dan een LEGO verzamelaar. Liever een mooie MOC dan een MISB Limited Edition. Hierdoor zal ik dus ook vaak posten over MOC's en de nieuwste inzendingen van LEGO Ideas. De series die ik het meeste bouw zijn Architecture, City en Creator (Expert). Ik probeer me wel te beperken tot series met zo min mogelijk Technic elementen omdat dit qua bouwtechniek voor mij geen LEGO-ervaring is.