[MOC] LEGO Raf en Otje – Erwin Govaerts

3
1806

Iets wat ik persoonlijk graag doe, maar niet altijd de tijd voor weet te vinden, is het uitlichten van LEGO MOC’s. Het gevolg is dat er geen regelmaat te vinden is aan MOC’s op Bouwsteentjes.info. Desondanks zijn er veel te gekke bouwwerken te vinden. Zo ook deze Raf en Otje MOC van Erwin Govaerts. 

LEGO Raf en Otje – Erwin Govaerts

LEGO Raf en Otje - Erwin Govaerts (5)

Erwin heeft de binnenspeelparadijs van Raf en Otje in opdracht van het bedrijf na mogen bouwen met LEGO. Erwin houdt niet zo van kleine projecten. Zodoende dat de MOC maar liefst 1,45 meter breed, 90cm diep en 50cm hoog is. Dit resulteert in een bouwwerk dat een schaal van 1:40 heeft. Het voordeel van een groot project is dat er ruimte is om de nodige details aan te brengen. Zo heeft Erwin een aantal easter eggs verstopt, en zijn er bricklink-winkels en collectible Minifigures te vinden. In de MOC zijn uiteindelijk 100 Minifigures verwerkt.

LEGO Raf en Otje - Erwin Govaerts (5)

LEGO Raf en Otje - Erwin Govaerts (5)

De voorkant van het gebouw en de daken zijn zo gebouwd dat er altijd goed zicht is op de binnenkant met de speeltoestellen, winkels en Minifigures. De klimkooien met de bijbehorende netten zijn volgens Erwin op een unieke manier gebouwd. De frames bestaan onder andere uit 2500 Tan-kleurige cilinders. Tussen deze staanders zijn LEGO netten gespannen om een zo realistisch beeld te creëren. De klimkooien zijn samen opgebouwd met ruim 200 LEGO netten en er is 200 meter draad gebruikt om de netten op hun plek te houden.

LEGO Raf en Otje - Erwin Govaerts (5)

LEGO Raf en Otje - Erwin Govaerts (5)

Uiteindelijk heeft Erwin ruim 50.000 LEGO steentjes gebruikt om Raf en Otje na te kunnen bouwen. De totale bouwtijd is 4 maanden geweest. Voor wie de MOC in het echt wilt zien, kan hem bekijken op Bricks and More in Geel (BE) of op BrickMania in Antwerpen.

LEGO Raf en Otje - Erwin Govaerts (5) LEGO Raf en Otje - Erwin Govaerts (5)

Laat van je horen!

Wat vind jij van deze LEGO Raf en Otje MOC en welke facetten vind jij het mooist verwerkt? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.