LEGO neemt rechterlijke stappen tegen Lepin (update)

6
14993
LEGO neemt rechterlijke stappen tegen Lepin

LEGO heeft de afgelopen jaren diverse rechterlijke stappen gezet tegen Chinese namaakbedrijven, waaronder lepin. In een persbericht heeft LEGO bekendgemaakt dat ze de zaak tegen Lepin (Meizhi Model) omtrent het intellectual property hebben gewonnen. We hebben ons artikel uit 2016 van een update voorzien. Je leest hieronder alles over deze nieuwe overwinning.

LEGO neemt rechterlijke stappen tegen Lepin

Hoewel Lepin niet meer bestaat als kloon, weet LEGO de zaak te winnen tegen het moederbedrijf dat de diverse namaakproducten op de markt heeft gebracht. Shantou Meizhi Model Co., Ltd. en hun partners zijn aansprakelijk bevonden voor het produceren en verkopen van namaakproducten. Het betreft 18 LEGO-modellen met bijbehorende Minifigures.

De LEGO NINJAGO, NEXO KNIGHTS en LEGENDS OF CHIMA series zijn door het Chinese gerechtshof erkend als producten met een zekere invloed in China. Hierdoor zijn de sets, de verpakkingen en de karakters volgens het hogergerechtshof beschermd onder de Chinese “Anti-Unfair Competition-wet”.

Politie sluit LEPIN fabriek

Meizhi Model en de andere gedaagden zijn met onmiddellijke ingang verplicht gesteld om de inbreuk te stoppen en een schadevergoeding te betalen van RMB 4.700.000 (rond de €600.000). Tevens heeft het hogergerechtshof bepaald dat ze publiekelijk aan The LEGO Group hun excuses moeten aanbieden op de websites van de China Toy and Juvenile Products Association en de Guangdong Toy Association.

Politie sluit LEPIN fabriek

Dit is de volgende grote overwinning van LEGO tegen de namaakbedrijven. In 2017 won LEGO al een zaak tegen het namaakbedrijf Bela. In datzelfde jaar werd door het Chinese hogergerechtshof bepaald dat het LEGO logo en het LEGO woordmerk in China erkend zijn als bekende handelsmerken. In 2019 is er een inval geweest bij de Lepin-fabriek, waarbij mallen en namaakproducten in beslag zijn genomen en diverse personen zijn opgepakt. Ook in de toekomst zal LEGO zich blijven inzetten tegen de inbreuk op hun producten en intellectuele eigendommen. To be continued…

Laat van je horen!

Wat vind jij van deze en de andere overwinningen die LEGO heeft behaald tegen de namaakbedrijven? Denk je dat het nut heeft dat ze zo hard de strijd aangaan, of ben je van mening dat het weinig nut heeft? Laat het weten in een reactie onder dit artikel.