LEGO MOC: Space Apes Brother

4
967
Space Apes Brother

Het is weer eens tijd om een gave MOC uit te lichten op Bouwsteentjes.info. Iets wat we eigenlijk te weinig doen. Deze keer willen we de Space Apes Brother van LEGO 7 in de schijnwerpers zetten.

Wat zou er gebeuren als Planet of the Apes waar gebeurt zou zijn en apen zo ver geëvolueerd zouden zijn dat ze ruimtereizen onder de knie zouden hebben? Wat als je Buildable Figures ombouwt tot iets wat tegelijkertijd grappig, futuristisch en aandoenlijk is? Dan krijg je deze Space Apes Brother MOC van LEGO 7.

Space Apes Brother

Space Apes Brother Space Apes Brother

De MOC maakt slim gebruik van de technieken die LEGO hanteert in het bouwen van Buildable Figures, maar dan met normale LEGO onderdelen. De keuze van de kleuren is uitstekend en hoewel het bepaalde elementen accentueert is het niet storend. De  hoofden van de Space Apes zijn uitstekend vormgegeven. Het is simpel maar effectief. Voor dit soort technieken geldt dat je het wel moet kunnen bedenken en dat betekent dat iets simpels toch lastig zijn.

Space Apes Brother

De accessoires die in de Space Apes Brother MOC gebruikt zijn zijn simpel maar effectief en lijken zo uit een Science fiction film gelopen te zijn. Het is niet eens overdreven Science fiction en dat maakt dit het geloofwaardig overkomt.

Space Apes Brother Space Apes Brother

Mocht je nou fan zijn van futuristische settings of simpelweg ruimtereizen interessant vinden dan kan je dit maanwagentje waarschijnlijk wel waarderen. Het wagentje heeft en perfecte verhouding tot de Space Apes en het ziet er uit alsof alles een doel heeft.

Space Apes Brother Space Apes Brother Space Apes Brother

Als we eerlijk moeten zijn, dan zien we liever dit soort creaties bedacht worden in Billund dan sommige van de Bionicle of Star Wars Buildable Figures. Het is een geslaagde MOC die naar onze mening perfect als LEGO set uitgebracht kan worden. Hopelijk besluit LEGO 7 deze MOC op LEGO Ideas te plaatsen om kans te maken op het winnen van een LEGO Ideas review ronde.

Je kan meer MOC’s van LEGO 7 vinden op zijn Flickr account.

Jouw mening telt!

Wat vind jij van deze MOC en zie jij een dergelijk set ook graag als LEGO set op de markt komen? Wij zijn benieuwd en lezen met plezier jouw mening als reactie onder deze post.

Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties op de website!
– Je op deze pagina heel veel LEGO aanbiedingen kan vinden!
– Je hier een LEGO Woordenboek kan vinden!