[Uitgelicht] LEGO Mindstorms voetbalrobot uitbreidingsset

2
984
LEGO Mindstorms voetbalrobot uitbreidingsset

Waarschijnlijk heb je het al wel eens een keer gezien, een voetbalwedstrijd tussen twee teams van voetbalrobots. De robots strijden autonoom tegen elkaar om zo de wedstrijd te winnen en kampioen te worden. Het Tech United robot voetbalteam is meervoudig wereldkampioen in de RobotCup geworden. Sioux sponsort dit team en samen komen ze met de LEGO Mindstorms Sioux en Tech United voetbalrobot uitbreidingsset voor LEGO Mindstorms.

LEGO Mindstorms voetbalrobot uitbreidingsset

Jan Willem van Silfhout en Hans Odenthal zijn twee medewerkers van Sioux die ook nog eens groot LEGO fan zijn. Dan met name fan van LEGO Mindstorms. Samen kregen ze het idee om de 5e generatie TURTLE-voetbalrobot van Tech United na te bouwen in LEGO. Het bleek een uitdaging te zijn, want de vormen van de robot zorgde voor het nodige denkwerk. Uiteindelijk zijn ze erin geslaagd en ze presenteren met trots hun Sioux en Tech United LEGO Mindstorms voetbalrobot.

LEGO Mindstorms voetbalrobot uitbreidingsset (1)

De robot is een uitbreiding op de reeds verkrijgbare LEGO Mindstorms 31313 EV3 Home Edition. Met de uitbreiding en het demoprogramma kun je zelf een voetbalrobot bouwen die logischerwijs voor jou een balletje “trapt”. Het demoprogramma is vrij basis en er is meer programmeerwerk nodig om dit uit te breiden. De reden hiervoor is het promoten van techniek en programmeren bij kinderen en ouders. Zie het als een voorzetje, je hoeft enkel de bal nog in het doel te trappen. Hoe je dat doet is geheel aan jou.

Mindstorms voetbalrobot

Een robot ontwerpen is misschien geen makkelijke opgave, maar dat geldt ook voor het inkopen van de grote hoeveelheden onderdelen en het vinden van de juiste verkoopkanalen. Daarvoor is een partnerschap aangegaan met Toypro die de uitbreidingsset exclusief mag verkopen. De uitbreiding is niet officieel van LEGO, maar een MOC. De voetbalrobot wordt geleverd als losse onderdelen, maar met een gebonden instructieboek. De benodigde LEGO Mindstorms 31313 EV3 Home Edition onderdelen zijn niet toegevoegd. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kun je de LEGO Mindstorms voetbalrobot uitbreidingsset hier kopen.

Disclaimer

Dit artikel is niet gesponsord maar geschreven aan de hand van een persbericht dat we hebben ontvangen en een gesprek met Hans Odenthal. Bouwsteentjes.info ontvangt op geen enkele wijze enig voordeel.

Laat van je horen

Wat vind jij van deze LEGO Mindstorms Voetbalrobot en zie jij er potentie in? We zijn ook benieuwd of jij bekend bent met LEGO Mindstorms en de mogelijkheden. Laat het daarom weten in een reactie hieronder of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Op deze pagina vind je handige links naar andere websites!
– Alle huidige LEGO aanbiedingen vind je hier!