LEGO Ideas Working Waterfall – with Continuous Flowing Water bereikt 10K supporters

14
10813
LEGO Ideas Working Waterfall

Update:

Dit voorheen uitgelichte project heeft de 10.000 supporters weten te bereiken op LEGO Ideas. Dat betekent dat LEGO het project zal beoordelen in de LEGO Ideas review. We hebben dit artikel daarom voorzien van een update.

Het LEGO Ideas Working Waterfall – with Continuous Flowing Water project heeft de 10.000 stemmen binnengesleept. Dat betekent dat LEGO het idee zal reviewen en wellicht als set uit gaat brengen. Hieronder lees je wat je zoal kunt verwachten.

LEGO Ideas Working Waterfall – with Continuous Flowing Water!

LEGO Ideas Working WaterfallWater is niet alleen het belangrijkste element in ons leven, maar het is ook onmisbaar in de wereld van LEGO. En hoe leuk is het om een spectaculaire waterval aan jouw LEGO wereld toe te voegen? De bouwer heeft een speciaal mechanisme ontworpen om een echte waterval te simuleren. Dat gebeurt door een bepaalde combinatie van Bricks, LEGO Technic-onderdelen en motoren. De set is geïnspireerd door de Rocky Mountains en de Alphen.

LEGO Ideas Working Waterfall

De bouwer heeft een hele setting om de waterval gebouwd, zodat deze voor jong en oud interessant is. Je kunt op ontdekkingstocht gaan in de grotten, langs stalagmieten en stalactieten. En wie weet vind je wel een waardevol kristal of verzamel je een hoop goud in het mijnkarretje. Je kunt zelfs beschutting zoeken in de grot en er overnachten bij het kampvuur.

LEGO Ideas Working Waterfall

Dankzij de geavanceerde bouwtechnieken krijgt de berg vorm. Deze wordt afgemaakt met dennenbomen en verschillende planten. Daarnaast zijn er ook een hoop dieren in deze wilde omgeving te vinden. Heb jij de vissen, vleermuizen en de gouden adelaar gezien?

Maar hoe werkt de waterval precies?

Het water (transparante, blauwe studs) valt in een meer onderaan de voet van de waterval. Vervolgens stroomt het naar het midden, waar het langs een transportband naar de achterkant van de berg wordt gedragen. Binnen in de berg zit een mechanisme: zodra de studs het mechanisme raken, worden ze naar boven gestuwd. Het water bereikt zo de top en valt dan van de waterval. De cyclus begint opnieuw! Bekijk de video om het met eigen ogen te zien.

Natuurlijk is het even afwachten tot de uitslag van de reviewronde of LEGO daadwerkelijk wat in dit project ziet. Wil je meer weten over dit project? Dan kun je hem bekijken op LEGO Ideas. Benieuwd wat er nog meer op LEGO Ideas te vinden is? Op deze pagina vind je meer uitgelichte LEGO Ideas projecten.

Laat van je horen!

Wat vind jij van dit project en denk je dat het kans maakt? Laat ook weten of jij een dergelijke set zou kopen of juist laat lopen. Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Vorig artikel50 Ways to Beat Boredom with LEGO Bricks voor maar €0,99
Volgend artikelLEGO Star Wars 40407 Death Star II Battle (May the 4th)
Nadat ik door LEGO Ideas Steamboat Willie uit de Dark Ages ben getrokken, wilde ik snel de wondere wereld van LEGO herontdekken. Al vrij snel kwam ik hier terecht. Vanwege mijn journalistieke ervaring dacht ik een goede aanvulling op het team te zijn. Sinds januari 2020 ben ik onderdeel van de redactie en mijn eerste artikel is het uitgelichte LEGO Ideas The Sewing Workshop en ik hoop er nog vele te schrijven. Mijn favoriete thema’s zijn LEGO Harry Potter, LEGO Creator Expert, LEGO Ideas en de Collectible Minifigures. In mijn vrije tijd ben ik niet alleen met LEGO bezig, maar verzamel ook Pokemon TCG en luxe Suske en Wiske stripalbums. Daarnaast houd ik een Bullet Journal bij en vind ik ontspanning in tekenen en schrijven.