[Uitgelicht] LEGO Ideas Pinocchio

5
1262
LEGO Ideas Pinocchio

Op de redactie van Bouwsteentjes zijn we fan van LEGO Ideas. We delen daarom dan ook graag het nieuws met jullie zodra er een inzending is die de 10.000 supporters heeft bereikt. Helaas krijgen niet alle projecten evenveel aandacht en daarom lichten we elke zondag een mooi project uit op Bouwsteentjes.info. In deze editie de LEGO Ideas Pinocchio. 

LEGO Ideas Pinocchio

Het project, Disney’s Pinocchio marionette with Jiminy Cricket, staat al een tijdje op Ideas en we hadden hem al een keer uitgelicht. Helaas kreeg de post te weinig bekijks en we hebben besloten dit project daarom nogmaals uit te lichten. Het LEGO Ideas Pinocchio project is gemaakt door buggyirk en is volledig werkend.

LEGO Ideas Pinocchio

Met de ontwikkeling van de Pinocchio marionet is er door de fan-designers rekening gehouden met de speelfuncties die de set moet hebben. Hierdoor is er extra aandacht besteedt aan de stevigheid van de set. De gewrichten van de Pinocchio marionet bestaan uit kogelgewrichten en hierdoor kan er makkelijk met de set gespeld worden. Dit kan natuurlijk zorgen voor een probleem als je de set ter display wilt zetten, maar de fan designers hebben dit probleem getackeld met een displaystandaard. Naast de Pinocchio marionet is er ook een minifig van Japie Krekel inclusief een paraplu toegevoegd. De sets bestaat uit zo’n 841 onderdelen.

LEGO Ideas Pinocchio

In 2020 is het 80 jarige bestaan van Pinokkio en mocht dit project de 10.000 supporters behalen en door de LEGO Ideas review ronde komen, dan is de kans aanwezig dat de set in dat specifieke jaar het levenslicht gaat zien. Maar voor het zover is heeft dit project eerst nog de nodige steun nodig.

LEGO Ideas Pinocchio

Of het project ooit het levenslicht zal zien als echte LEGO Ideas set is geheel onduidelijk, maar mocht je enthousiast zijn geworden dan kun je het project voorzien van je stem zodat het kans maakt om als LEGO Ideas set uitgebracht te worden. Stemmen kun je doen op deze pagina.


Jouw mening telt!

Wat vind jij van dit project en ben jij van plan je stem uit te brengen, of heb je dat inmiddels al een keer gedaan? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alle LEGO winkels van NL/BE vind je op onze LEGO Winkelpagina!
– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Dit LEGO Woordenboek maakt van jou binnen no time een LEGO expert!
– Op deze pagina vind je handige links naar andere websites!