LEGO Ideas nieuwsoverzicht week 40

2
443
LEGO Ideas smurven

Ook deze week vonden we op LEGO Ideas weer genoeg interessante inzendingen. Met deze keer ook extra aandacht voor een fanatieke Jurassic Park fan die van geen opgeven lijkt te willen weten en inmiddels zijn 4de project in de review fase heeft weten te krijgen. 

The Smurfs

LEGO Ideas smurfs

We beginnen echter met The Smurfs. Het huis van Gargamel en de paddestoel van Grote Smurf. Het huis van Gargamel is zeer goed geslaagd, maar de paddestoel zou denk ik beter uitpakken als de techniek om rondingen te maken van de Architecture Pisa toren gebruikt was. Maar als idee is een Smurfenset wel goed gesmurft. En bovendien, minifigures van de Smurfen, wie wil dat nou niet?

Ship in a bottle

LEGO Ideas ship in a bottle

Ship in a bottle behoeft eigenlijk geen toelichting. Het is een LEGO bewerking van een bekend displaymodel. Leuk zijn de details die op het schip zijn aangebracht. Gezien het niveau van de Ideas sets die uitkomen zal het project niet heel kansrijk zijn, maar is het wel een leuke MOC.

Casa Batllo

LEGO Ideas Casa Battlo

Gaudi’s Casa Batllo in Barcelona. Een bonte inzending om verliefd op te worden! 1.621 stenen in alle kleuren van de regenboog. Jammer dat het nu alleen nog LEGO Designer afbeeldingen zijn, dit vraagt toch wel om foto’s van een echte bouw. En natuurlijk een echte set!

Medieval Grocery Store

LEGO Ideas Medieval Grocery Store

User TheNavaja heeft inmiddels zijn derde middeleeuwse inzending op de Ideas site geplaatst. Deze keer de Medieval Grocery Store. Als we even niet letten op historische geloofwaardigheid is dit toch wel de mooiste uit de serie. Veel details en ook stukken fraaier afgewerkt dan je gemiddeld op LEGO Ideas tegenkomt.

LEGO Aquarium

LEGO Ideas Aquarium

Kwamen we vorige week de Sea Creatures tegen, deze keer een heel aquarium. Met de nodige haaien, vissen, octopussen en onderwaterplanten ziet het er erg levendig uit. Deze inzending zal wel meer kinderen aanspreken dan AFOL’s omdat er zo op het eerste gezicht niet heel veel te bouwen valt.

Jurassic Park

lego Ideas jurassic park explorer

In ander opvallend Ideas nieuws heeft de Explorer uit de oorspronkelijke Jurassic Park film de 10.000 supporters gehaald. Dit is opvallend aangezien een eerdere inzending van dezelfde bouwer (Senteosan) waar de Explorer onderdeel van uitmaakte afgekeurd werd in de review fase. Ditzelfde geldt ook wel voor de T-Rex die in de eerste review van 2015 terecht is gekomen. Benieuwd of LEGO zich door zoveel aanhoudende support gaat laten overtuigen of dat ze blijven bij hun oorspronkelijke oordeel. Verder zit de Indominus Rex van dezelfde bouwer in de 2e review van dit jaar en zou het niet heel gek zijn als zijn Stegosaurus de review in een later stadium ook gaat halen. Om het verhaal dan helemaal compleet te maken is Senteosan ook support aan het verzamelen voor een microscale Jurassic Park. Erg fanatiek!

Wat vinden jullie de leukste of origineelste nieuwe inzendingen van LEGO Ideas? Laat het weten via een reactie onderaan de pagina of reageer via Facebook of Twitter. Vergeet ons dan gelijk niet te LIKEN en/of om ons te VOLGEN! En uiteraard: steun de Ideas projecten ook vooral want alleen met voldoende support maken ze een kans om in de winkel terecht te komen.