LEGO game review: LEGO City Undercover 

1
1989
LEGO City Undercover

Toen LEGO City Undercover op de WiiU verscheen waren de gamecritici enorm te spreken over de game en er werd al snel geroepen dat de game de beste LEGO game was die men heeft zien verschijnen. Nu de game een re-release heeft gekregen op de huidige generatie consoles krijgen we de mogelijkheid LEGO City weer (on)veilig te maken met Chase McCain. Hoe de game scoort en of het de moeite waard is om aan te schaffen lees je hieronder.

Het verhaal van LEGO City Undercover

LEGO City Undercover

Zodra je de game begint wordt het direct duidelijk dat je een knotsgek avontuur gaat beleven in LEGO City. Rex Fury is ontsnapt en het is aan jou de taak om hem weer achter de tralies te zetten zodat de inwoners van LEGO City weer veilig over straat kunnen.

Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot en al snel maak je veel bizarre avonturen mee. Die avonturen beleef je samen met de Frank Honey, Natalia Kowalski, Ellie Phillips en meer personages die ieder hun eigen persoonlijkheid hebben. Verscheidene personages die je tegenkomt in het spel zijn bereid je hulp te bieden in jouw missie om Rex Fury te vinden en te verslaan. Andere daarentegen maken je het leven behoorlijk zuur, maar wel op een grappige en uitdagende manier.

Varkens afschieten en vliegen met kippen

LEGO City Undercover

In jouw missie om Rex Fury te verslaan zal je behoorlijk wat extra avonturen beleven voordat je Rex Fury in de boeien kan slaan. Deze bestaan uit een grote verscheidenheid aan missies en deze missies zijn stuk voor stuk origineel. Het originele zit hem niet enkel in de missies die je moet voltooien, maar ook hoe je ze voltooien kan. Zo heb je een missie waarbij je varkens terug moet brengen naar een boer, en dit doe je niet op een conventionele manier. Om de varkens weer terug bij de boer te brengen moet je ze afschieten met een heus varkenskanon. Dit klinkt onvriendelijk, en dat is het waarschijnlijk ook, maar wel heel erg grappig.

Tijdens je missie zal je ook nieuwe uniformen vrijspelen die op hun beurt jouw extra mogelijkheden geeft om (eerdere) missies en vrije opdrachten te kunnen voltooien. Zo heb je als Chase McCain de inbreker de mogelijkheid om kluizen en gesloten deuren te openen, en kan je met Chase de boer een kip gebruiken om eieren op je vijanden af te vuren. Chase de boer heeft ook nog de mogelijkheid om kortstondig door de lucht zweven door aan een kip te gaan hangen. Ook wat dieronvriendelijk maar zeker niet minder grappig.

LEGO City Undercover

Door deze mogelijkheden geeft de game je veel variatie in missiestructuur en de manier hoe je missie moet voltooien. Het zet je aan het denken en geeft je voldoening zodra je een missie voor 100% voltooid hebt. Dit is dan wel zodra je en missie al hebt doorlopen en je terugkeert om vrij te spelen maar dat mag de pret niet drukken.

Uren plezier in LEGO City en niet perse Undercover

LEGO City Undercover

Het fijne aan LEGO City Undercover is is dat het een geheel open wereld is waar je uren plezier kan beleven. Naast de missies die je kan voltooien om het verhaal te volgen is er nog veel meer te doen.

Er zijn talloze extra’s te vinden in LEGO City. Dit zijn voornamelijk collectables en in tegenstelling tot andere LEGO games ben je niet alleen maar bezig om extra uniformen of karakters vrij te spelen. Het tegendeel is zelfs het geval, want hoewel je veel extra karakters vrij kan spelen, geldt dit nu ook voor voertuigen, gebouwen en gouden bricks.

De voertuigenkeuze is erg uitgebreid en zo kan je op motoren en in auto’s rijden, in boten varen, op paarden en varkens rijden en heb je zelfs de mogelijkheid om het luchtruim onveilig te maken in helikopters en ufo’s. Hadden we de T-Rex al genoemd?

Voordat je alle extra’s vrijgespeeld hebt ben je wel even zoet en het spel geeft dus ook nog veel te doen na, of tijdens het afronden van het verhaal.

De perfecte LEGO game?

LEGO City Undercover

Zoals je al hebt kunnen lezen was het origineel door gamecritici bestempeld als de beste LEGO game die uitgebracht was. We moeten concluderen dat we die mening zelfs nu nog delen. Als je een aantal foutjes in de game wegneemt, en dit waren er voor ons gevoel niet veel, dan heb je inderdaad de perfecte LEGO game te pakken.

De enige punten die wij kunnen noemen waar men wat meer aandacht aan hadden mogen besteden waren de laadtijden, hier en dan wat schoonheidsfoutjes en een aantal situaties waar we achter of onder een bepaald object vast bleven zitten. Dit kan irritant zijn, maar het is gelukkig niet zo dat ze vaak voorkomen in het spel.

Conclusie

LEGO City Undercover

LEGO City Undercover is een game die echt de moeite waard is om in je collectie te hebben. Het is een afwisselende game waar je uren zoet mee kan zijn. Op enkele foutjes na zit de game goed in elkaar.