[Review] LEGO Friends 41367 Stephanie’s Horse Jumping

1
363
LEGO Friends 41367 Stephanie's Horse Jumping

Wie heeft er nog nooit over nagedacht om springruiter te kunnen zijn? Als je zelf niet de mogelijk hebt om dit te doen kan dit door middel van deze LEGO set. Kunnen we deze paarden bij de teugels vatten? Dat lees je in deze LEGO Friends 41367 Stephanie’s Horse Jumping review.

LEGO Friends 41367 Stephanie’s Horse Jumping

LEGO Friends 41367 Box

In de doos bevinden zich drie genummerde zakjes met LEGO onderdelen, een paard, een instructieboekje en een stickervel. Met een prijs van €44,99 en 337 onderdelen, komt de gemiddelde prijs per onderdeel uit op €0,13. Dit is – mede door de toevoeging van twee paarden en verschillende accessoires – een hogere prijs dan gemiddeld voor LEGO Friends sets.

LEGO Friends 41367 inhoud

De Mini-dolls

LEGO Friends 41367 Zack en Stephanie

De set komt met twee ruiters in de vorm van Zack en Stephanie. Beide Dolls hebben een print op het bovenlichaam. Ondanks de kleine oppervlakte waar op geprint kan worden zijn deze erg gedetailleerd. Zack krijgt T-shirt met een paard en een hemd met hoefijzers. De print op de torso van Stephanie is simpeler en ze moet het stellen met een vestje. De prints zetten zich helaas niet verder op de achterkant. Met name voor Zack is dit een gemiste kans. De beentjes zijn dubbel plastiek waardoor het lijkt alsof ze rijlaarzen aan hebben getrokken.

LEGO Friends 41367 Zack en Stephanie

De bouw

LEGO Friends 41367 voorkant

Het hoofdonderdeel van deze set is de paardenstal met toeschouwersbalkon. Het geheel komt vlot bij elkaar en vergt weinig aandacht. In principe bouw je twee keer dezelfde stal in spiegelbeeld van elkaar. Elke stal is voorzien van een poort met naam die geopend kan worden. Hier is genoeg ruimte voorzien om een paard te plaatsen en is er hooi, een eet- en drinkbak aanwezig. Hiernaast is er ook een opbergplaats voorzien voor hun zadel of doek. Tussen de twee stallen is er een verzorgingsruimte waar de paarden gewassen en geborsteld kunnen worden.

LEGO Friends 41367 achterkant stal

LEGO Friends 41367 hindernissen

Een paardenwedstrijd zou geen wedstrijd zijn zonder de nodige hindernissen. Als parcours dienen er twee hindernissen overwonnen te worden. De eerste heeft beweegbare armen die in hoogte verstelbaar zijn. Hoe hoger de armen staan, hoe moeilijker het zal zijn om hierover de springen. De tweede hindernis bestaat uit een balk die op twee steunen rust. Bij een slechte sprong valt deze van de steunen. Hierdoor weet het een echte hindernis goed te benaderen. Voor de winnaar van de wedstrijd is er een podium. Een leuk onderdeel hiervan is dat de achtergrond de vorm heeft van een hoefijzer. De onderdelen in de vorm van sterretjes zijn een leuke toevoeging en geven het net dat beetje extra uitstraling. Heel de wedstrijd en prijsuitreiking kan gefilmd worden door de opgebouwde camera. Het is jammer dat er geen extra Mini-dolls zijn die dienen als publiek.

LEGO Friends 41367 paarden

De paarden zijn mooi afgewerkte onderdelen en voorzien van manen en een staart. In hun lijf is een uitsparing aanwezig waar ofwel een zadel of doek geplaatst kan worden. Over het hoofd kan een teugel geschoven worden en zijn er gaatjes voorzien om accessoires te bevestigen.

LEGO Friends 41367 spare parts

Conclusie

LEGO Friends 41367 overzicht

De LEGO Friends 41367 Stephanie’s Horse Jumping is een set die goed in het thema past. De stallen zijn volledig ingericht met de nodige onderdelen en is er een mogelijkheid om de paarden te verzorgen. Echter voelt de set niet volledig aan. Twee hindernissen zijn net iets te weinig om een wedstrijd te houden. Twee extra hindernissen waren dus welkom geweest. Het is ook jammer dat er maar twee Mini-dolls aanwezig zijn. Een extra Mini-doll als publiek of voor het bedienen van de camera had het interactiever kunnen maken. Dit zorgt ervoor dat er een deel van het speelplezier verloren gaat. Dit wordt gecompenseerd door de interactie met de paarden. Deze kunnen gewassen en verzorgd worden door verschillende accessoires die aanwezig zijn. Het is dus aan te raden deze set te kopen in combinatie met andere sets uit het thema.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. LEGO, noch medewerkers van, hebben op geen enkele invloed op de uitslag van de review en onze conclusie.

LEGO Friends 41367 Stephanie's Horse Jumping

7.1

Prijs/Kwaliteit

7.5/10

Bouwplezier

7.5/10

Speelplezier

6.5/10

Minifigures

7.0/10

Verzamelwaarde

7.0/10

Pluspunten

  • Twee LEGO Friends paarden
  • Veel accessoires
  • Prints zijn passend

Minpunten

  • Te weinig hindernissen
  • Extra Mini-doll was handig geweest