[Review] LEGO Friends 41337 Underwater Loop

2
517
LEGO Friends 41337 Underwater Loop

LEGO Friends blijft een populair thema. Het thema weet daarnaast soms goed te verrassen met de soort sets die verschijnen. Neem bijvoorbeeld de LEGO Friends 41337 Underwater Loop die voortborduurt op het kermis/attractiepark subthema. Hoog tijd de doos te openen en de set aan een review te onderwerpen.

LEGO Friends 41337 Underwater Loop

In de doos bevinden zich drie zakjes met LEGO steentjes en een instructieboekje. Er is een stickervel en een losse 8×16 plate aanwezig. De verkoopadviesprijs is €29,99. Met 389 onderdelen komt het gemiddelde terecht op €0,08 per onderdeel. Binnen het Friends thema is dit een nette prijs voor wat je krijgt.

LEGO Friends 41337 Underwater Loop

LEGO Friends 41337 Underwater Loop

Een attractie heeft de nodige bezoekers nodig. De set komt met Minidolls van Vicky en Mia. Laatstgenoemde is voorzien van een mooie print in de vorm van een topje. Vicky daarentegen draagt een hemdje en zilverkleurige hakjes. De prints zijn simpel maar bevatten genoeg details om te op te laten vallen. Mia heeft een strikje in haar haar en Vicky draagt een zonnebril. Helaas is de zonnebril niet echt te dragen en rust het min of meer op het haar.

LEGO Friends 41337 Underwater Loop

LEGO Friends 41337 Underwater Loop

Het bouwen van de set begint met een suikerspinkraam. Deze is simpel, maar het is prettig om te zien hoe een beperkt aantal onderdelen zo iets herkenbaar kan maken. Daarnaast wordt er nog een kiosk gebouwd. Hier kunnen tickets gekocht worden om gebruik te maken van de Underwater Loop. De kiosk is rijkelijk aangevuld met extra details in de vorm van plantjes en koraal. Het koraal is een nieuw onderdeel en vanwege de grillige vorm interessant te noemen. Om het geheel af te werken is er op het dak een gebouwde krab te vinden. Voor de extra details voor het kraampje en de kiosk wordt er gebruik gemaakt van stickers.

LEGO Friends 41337 Underwater LoopHet hoofdonderwerp van deze set is duidelijk de attractie. Het is een soort van schommel met twee karretjes. Het lijkt – vanwege de aanwezige plantjes, de vis, het koraal en de oester met parel – alsof het zich onderwater bevindt. De twee karretjes hebben de vorm van een Anemoonvis en een schildpad. Het kan misschien toeval zijn, maar het voelt aan als een Finding Nemo referentie. Door aan de rode knop te draaien zorg je ervoor dat de attractie in beweging komt. De karretjes zijn zo opgebouwd dat ze over de volledige cirkel horizontaal blijven hangen. Dit is een leuke speelfunctie en het ziet er realistisch uit. Om makkelijk in een karretje te stappen kunnen de Minidolls gebruik maken van een bijgevoegd trapje. Het geheel neemt ongeveer 45 minuten in beslag om te bouwen.

Conclusie

LEGO Friends 41337 Underwater Loop

De LEGO Friends 41337 Underwater Loop is een leuke set om in huis te halen. LEGO weet naast de verschillende speelfuncties, ook leuke details – zoals de krab – in de set te verwerken. Naast het hoofdbouwwerk, zorgen het kraampje en de kiosk voor een afgewerkt geheel. Het bouwen van de set is niet moeilijk te noemen, maar bevat voldoende afwisseling om het interessant te houden. De Minidolls zijn voorzien van simpele maar mooie prints. Ze zijn een goede toevoeging aan deze set. Prijstechnisch is niets aan te merken op dat wat de set te bieden heeft. De Underwater Loop is goed te combineren met de overige attracties uit het Friends thema. Zonder deze sets zal de set wat minder op zijn plek zijn.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.


N.B. vanaf heden tot ergens begin 2020 zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- en/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen standaard een score bevatten. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.