LEGO Forma aangekondigd

7
6898
LEGO Forma

LEGO slaat een bijzondere weg in. Het bedrijf is met een nieuw prototype thema, LEGO Forma, een Indigogo campagne gestart. De campagne is bedoeld om openlijk nieuwe ideeën voor te stellen die anders zijn dan wat je van LEGO zou verwachten. Aan de hand van de feedback en supporters zal LEGO het thema kunnen lanceren.

LEGO Forma aangekondigd

LEGO Forma

LEGO Forma is een nieuw concept van LEGO dat met name gericht is op de AFOL/volwassenen. Het idee hierachter is dat volwassenen weer terug gaan naar creatief zijn, creatief denken en de drukte van het hedendaagse leven even naast zich neer kunnen leggen. Dus geen beeldscherm of ander apparaat dat jou afleidt, gewoon lekker spelen, bouwen en genieten. De keuze voor LEGO Forma is gemaakt aan de hand van een onderzoek onder 13.000 mensen waaruit de onderstaande cijfers naar voren komen.

LEGO Forma

Het eerste prototype bestaat uit een set waarmee je een vis bouwt van LEGO Technic onderdelen. De set bevat standaard een skin om het op een vis te laten lijken. De campagne laat toe dat er extra skins worden toegevoegd aan de set aan de hand van het bedrag waarmee je het project steunt. Er is zelf één skin die het mogelijk maakt om zelf de kleuren te bepalen van de vis door de skin in te kleuren. Mandala iemand? Begin 2019 zal LEGO de set naar de crowdfunders versturen.

LEGO Forma

Er is een nadeel aan dit concept en dat is dat het Indigogo project op dit moment enkel door inwoners van Amerika en Engeland gesteund kan worden. Hierdoor lopen veel volwassen LEGO fans dit nieuwe thema mis. Het is af te wachten of LEGO dit thema nadien alsnog globaal gaat lanceren.

We zijn benieuwd naar jouw mening!

Wat vind jij van LEGO Forma? Vind je het slim dat LEGO dit project eerst op Indigogo zet en de set momenteel enkel besteld en support kan worden vanuit Amerika en Engeland? We zijn ook benieuwd wat je van de set zelf vindt en of je iets dergelijks zou kopen als het in de winkel zou liggen? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.