LEGO Dimensions lijkt officieel geannuleerd te zijn

5
2982
LEGO Dimensions geannuleerd

Wederom doet zich het verhaal de ronde dat TT Games, Warner Bros. en LEGO hebben besloten te stoppen met LEGO Dimensions.

LEGO Dimensions geannuleerd

LEGO Dimensions wave 2

Goed, we gaan eerst een open deur in trappen. LEGO Dimensions zou het überhaupt maar maximaal drie jaar hebben uitgehouden. Dat men ooit zou gaan stoppen om content en sets te ontwikkelen voor LEGO Dimensions is al vanaf dag één een feit.

Drie jaar lang een game ondersteunen en content uitbrengen is erg zeldzaam. De game-industrie is een industrie waarin innovatie en nieuwe technologie elkaar in een enorm hard tempo opvolgen. Een levensduur van drie jaar was dan ook het maximum geweest.


Afgelopen maart gingen de eerste geruchten rond dat LEGO Dimensions bezig was met zijn laatste jaar. Een bevestiging bleef uit. Logisch, want er zat nog wat nieuwe content aan te komen en de verkopen daarvan zouden daardoor negatief beïnvloed kunnen worden.

Welnu, via een bron van Eurogamer die dicht bij TT Games staat, is bevestigd dat LEGO Dimensions geen nieuwe sets zal krijgen en dat men alle plannen voor het derde jaar LEGO Dimensions in de prullenbak heeft gegooid.

De reden hiervoor zijn tegenvallende verkopen van LEGO Dimensions sets. Dit heeft er mee te maken dat de Starter Packs en de uitbreidingen duur zijn om te kopen. Daarnaast kost het de ontwikkelaar veel tijd en toewijding om deze sets en content te ontwikkelen. De capaciteit van de studio was te laag om bij te kunnen blijven. Wat ook van belang is is de mindere interesse die kinderen hebben in het Toys to Life speelgoed. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ze hebben besloten dat het tweede jaar LEGO Dimensions de laatste zal zijn.

In een interne memo bij TT Games bedankt studio manager Dave Dootson zijn medewerkers voor alle toewijding die men heeft gehad tijdens de ontwikkeling van LEGO Dimensions:

“Thanks so much to everyone for making Dimensions possible.

“As difficult as it has been, it is worth celebrating the incredible achievement it represents in the quality of the game, the amazing blend of IPs and the challenging technical demands it presented.

“It stands as a real testament to the talent within TT.”

Dat er een einde aan zit te komen is niet meer dan logisch. Dat het een jaar eerder is dan gepland, is voornamelijk jammer voor fans die hadden gehoopt hun favoriete franchise te zien verschijnen als LEGO Dimensions set. Voordeel is wel dat LEGO nu heel wat nieuwe IP’s heeft waar ze eventueel in de toekomst sets op kunnen gaan baseren. Het is daarom afwachten of LEGO hier wat mee gaat doen.

Wees gerust. Het zal namelijk niet zo zijn dat de game niet meer speelbaar gaat zijn in de toekomst. LEGO Dimensions is een offline game en daardoor zal je in de toekomst gewoon kunnen blijven spelen. Updates, ondersteuning en uitbreidingen zullen echter gestopt gaan worden, voor zover dat al dan niet is gebeurt. Mocht je alle LEGO Dimensions packs nog willen verzamelen, dan raden we je aan dit vanaf nu goed bij te gaan houden. Een bijkomend voordeel, de meeste uitbreidingen zijn nu al geregeld met een korting van 50% te krijgen bij speelgoedwinkels.

Jouw mening telt!

Wat vind jij van het nieuws dat LEGO Dimensions geannuleerd is voor het derde jaar? Denk je dat het een verstandige keuze was, of juist niet. We lezen ook graag welke franchise/IP jij nog graag had zien verschijnen voor de game.


Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties van die maand op de website?
– We een LEGO Winkelpagina hebben met LEGO winkels in de Benelux?
– We een LEGO aanbiedingenpagina hebben met de beste deals die er momenteel zijn?
– Je op deze pagina veel gave LEGO MOC’s kan vinden?
– We een LEGO Woordenboek hebben met alle termen die jij moet weten als LEGO fan?