[Review] LEGO City 60215 Fire Station

2
1224
LEGO City 60215 Fire Station

Waar rook is is vuur. Rook is voor brandweerlieden het signaal om uit te rukken vanuit hun basis. Om met de tijd mee te gaan, heeft de brandweer wederom een nieuwe kazerne gekregen, de LEGO City 60215 Fire Station. Of deze aan alle eisen voldoet ontdek je in de review.

LEGO City 60215 Fire Station

LEGO City 60215 box

De doos bevat vijf zakjes met bouwsteentjes, een zakje met losse onderdelen, de Light and Sound steen, een klein stickervelletje en twee instructieboekjes. De set heeft een totaal aan 509 onderdelen. De verkoopadviesprijs is €59,99 en het gemiddelde komt hierdoor op €0,12 per onderdeel. Dit is hoger dan normaal het geval is met LEGO City sets. De aanwezigheid van een Light and Sound onderdeel zal hier aan bijgedragen hebben.

LEGO City 60215 Fire StationDe Minifigures

LEGO City 60215 Minifigures front

De LEGO City 60215 Fire Station bevat vier Minifiguren die verschillende functies weten in te vullen. De brandweercommandant is het simpelste figuur met enkel een print op de voor- en achterkant van het lichaam. Hij krijgt als enige een gouden helm om zijn functie duidelijk te maken. De andere drie Minifiguren zijn rijkelijk voorzien van prints op het lichaam en benen. Hierop zijn duidelijk verschillende accessoires te herkennen. Door de aanwezigheid van fluorreflectoren op de benen wordt het geheel afgewerkt. Als accessoire heeft de brandweervrouw een afstandsbediening voor het besturen van de drone.

LEGO City 60215 Minifigures backDe Bouw

LEGO City 60215 Truck

Om uit te rukken bij brand wordt er gebruik gemaakt van deze terreinwagen. De opbouw hiervan is simpel en standaard te noemen. De toevoeging van de kleur ‘Yellow Cool’ maakt de wagen visueel interessant. In de cabine is er plaats voorzien voor één Minifiguur. Ondanks het kleine formaat zijn er enkele speelfuncties op de wagen te vinden. Op het dak is een Light and Sound Brick geplaatst. Dit onderdeel is nieuw sinds dit jaar en door op de knop te duwen wordt er een licht en geluid sequentie gestart. Het geluid is duidelijk hoorbaar en herkenbaar. Er is eveneens een Stud Shooter om branden mee te ‘blussen’. Extra water kan worden opgeborgen in de opbergruimtes en is er een clip om een bijl aan te bevestigen.

LEGO City 60215 Truck back

LEGO City 60215

Het bouwen van de brandweerkazerne uit de LEGO City 60215 Fire Station begint met de garage waaraan nadien de kazerne en een kleine steiger bevestigd worden. Ondanks de aparte vorm van de kazerne vormt dit een stevig geheel. De garage heeft een poort die geopend en gesloten kan worden. Hier is net genoeg plaats om de terreinwagen in te parkeren. Op het dak van de garage is een landingsplatform aangebracht. In tegenstelling wat je op het eerste zicht zou denken, is dit niet bedoeld voor een helikopter maar voor een drone. Dit zorgt voor een leuke afwisseling van de vaak voorkomende helikopters in brandweer sets. Desondanks is het platform zo opgebouwd dat hierop nog steeds helikopters kunnen landen. Een leuke manier om meerdere sets te combineren.

LEGO City 60215De andere ruimtes van de kazerne zijn eerder beperkt van afmetingen. Ondanks de kleine ruimtes zijn deze maximaal benut. Op het gelijkvloers is er een ingang met receptie. Voor brandweermannen is het soms nodig om stoom af te laten. 😉 Hiervoor is een ruimte ingericht met ontspanning op de eerste verdieping. Hier kan men popcorn eten en iets verfrissend drinken terwijl ze naar de televisie kijken. Op het bovenste verdiep is er een controleruimte waar de stad mee in de gaten gehouden kan worden. Doordat de ruimtes klein zijn is het erg moeilijk om hier Minifiguren in te plaatsen.

LEGO City 60215 drone jetskiIn de set zijn nog twee andere voertuigen te vinden. Doordat er een steiger aan de kazerne is bevestigd, is er ook gezorgd voor een jetski. De jetski heeft plaats voor één Minifiguur en heeft een Stud Shooter. Deze kan 360° gedraaid worden, maar doordat deze niet naar boven of beneden gericht kan worden is het beperkt in bereik. Om makkelijker de locatie van een brand vast te stellen wordt er een drone opgebouwd. Onderaan is een camera bevestig en de rotors gedraaid draaien. Een minpunt is dat de verhouding van de drone niet klopt tegenover andere elementen van deze set. De set bevat een kleine locatie met brand. Ondanks dat het aandachtspunt de kazerne is had de locatie gerust groter mogen zijn. Nu valt er weinig te blussen en wordt het speelplezier beperkt.

LEGO City 60215 extra

Conclusie

LEGO City 60215

De LEGO City 60215 Fire Station is een matige toevoeging in de lijn van brandweerkazernes. De terreinwagen is een leuk onderdeel mede door de Light en Sound Brick en de speelmogelijkheden. De brandweerkazerne is te klein van formaat om goed mee te kunnen spelen. De Minifigs daarentegen zijn een goede selectie met mooi afgewerkte prints. De toevoeging van de drone – ondanks de verkeerde verhoudingen – is een fijne afwisseling tegenover een helikopter. De locatie waar de brand geblust moet worden is te beperk tegenover alle andere functies van deze set. Deze set koop je daarom beter ter aanvulling van of in combinatie met andere sets.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. LEGO, noch medewerkers van, hebben op geen enkele invloed op de uitslag van de review en onze conclusie.

LEGO City 60215 Fire Station

7.7

Prijs/Kwaliteit

7.5/10

Bouwplezier

8.0/10

Speelplezier

7.0/10

Minifigures

9.0/10

Verzamelwaarde

7.0/10

Pluspunten

  • Mooie Minifigs
  • Light and Sound onderdelen
  • Drone in plaats van helikopter
  • Veel speelfuncties

Minpunten

  • Te kleine ruimtes in kazerne
  • Brandlocatie te beperkt