LEGO 80104 en LEGO 80105 aangekondigd

8
4985
LEGO 80104 en LEGO 80105

Begin 2019 bracht LEGO twee sets op de markt die gebaseerd zijn op het Chinese Nieuwjaar. Een aantal maanden later kwam daar nog een derde set bij. LEGO zet deze traditie ook in 2020 voort met twee nieuwe sets die gebaseerd zijn op het Chinese Nieuwjaar.

LEGO 80104 en LEGO 80105 aangekondigd

Het betreffen twee sets die gecombineerd een groter geheel vormen. Gezien bepaalde Exclusives sinds mei 2019 ook wereldwijd beschikbaar worden gesteld, zullen de twee nieuwe Chinese Nieuwjaar-sets vanaf januari te koop zijn via LEGO. LEGO fans in China en Azië kunnen de sets al in december in huis halen. Voordeel voor de fans in België en Nederland is dat ze niet maanden hoeft te wachten om de sets te kunnen kopen. Ondanks dat het om een persbericht gaat die we van LEGO hebben gekregen, missen we nog wat belangrijke info. We zullen op een later moment de officiële visuals en informatie in twee aparte posts publiceren op Bouwsteentjes.info. Tot het zover is moeten we het doen met de onderstaande info en visuals.


LEGO 80104 Lion Dance

LEGO 80104 Lion Dance

De Leeuwendans biedt de mogelijkheid om het feest na te bouwen. Er zijn vijf bouwbare leewen toegevoegd. De leeuwen maken gebruik van Minifigure-beentjes als poten. Als extra zijn er een tempelpoort, en een podium voor de leeuwen en percussionisten toegevoegd. Inbegrepen zijn acht Minifigures met bijbehorende accessoires als een “krop sla”, vuurwerk en een kwast. Eén van de Minifigures draagt een masker van een rat aan vanwege het Jaar van de Rat (2020). Zover we kunnen zien zijn de tiles voorzien van een print in plaats van stickers. De prijs van deze set is in Nederland en België €74,99. Het aantal onderdelen is 882.

The Lion Dance set vividly reproduces a well-loved scene of the Spring Festival and is sure to evoke fond memories of the traditional festival. The set features 5 beautifully decorated small lion figurines and a percussionists’ stage with an awesome drumming function. An accompanying temple gate is decorated with LEGO tiles featuring traditional patterns. The set also comes complete with 8 minifigures including lion dancers and a man in rat costume to mark the Year of the Rat. Additional accessory elements such as the red ‘best wishes’ scroll, red orb, cabbage, calligraphy brush and a rocket firework are included to inspire unlimited role-play.


LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair

LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair

De LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair set is een stuk uitgebreider dan de leeuwendans. Te bouwen zijn een aantal marktkraampjes en een tempel, alsook een aantal bomen. Er zijn 14 Minifigures toegevoegd met bijbehorende accessoires. De kraampjes bevatten tal van items die tijdens dit feest te vinden zijn zoals vazen, vuurwerk, eten en drinken, snoep, een barbecue en Nanofigures die kleifiguren voor moeten stellen. Tezamen met de LEGO 80104 Lion Dance vormt het een groter geheel. De prijs van deze set is in Nederland en België €99,99. Het aantal onderdelen is 1664.

The Chinese New Year Temple Fair set captures a beloved event often seen in towns and cities throughout China around the lunar new year. The set includes stalls displaying a vast, colourful array of LEGO versions of authentic items you would find at a Temple Fair. Everything from barbecue dishes to candy, toys, vases and dough figurines are lovingly re-created ion LEGO form. The set also includes 14 minifigures. Eagle-eyed LEGO fans will notice that the family from last year’s Chinese New Year’s Eve Dinner set make an appearance, continuing the story of their Spring Festival celebrations.

Laat van je horen!

Wat vind jij van LEGO 80104 en LEGO 80105 sets en ben jij van plan ze te gaan verzamelen? Mocht je er niet enthousiast van worden dan lezen we dat ook graag. Laat jouw mening weten in een reactie onder dit artikel.