LEGO 40226 Birthday Buddy review

3
675
LEGO 40226 Birthday Buddy

In 2016 bracht LEGO de LEGO 40226 Birthday Buddy set exclusief uit in Azië. De set kan gezien worden als een voorloper van de LEGO BrickHeadz gezien de set in de basis bijna hetzelfde wordt opgebouwd. We hebben de set al een tijdje liggen en waren toch benieuwd of het een setje is die het waard is om te verzamelen, of dat je hem beter voor gezien kunt houden. 

LEGO 40226 Birthday Buddy

LEGO 40226 Birthday Buddy

De box-art van de LEGO 40226 Birthday Buddy is feestelijk en vrolijk. Op de voorkant is de set te zien in z’n mannelijke variant en de achterkant laat de set zien in z’n vrouwelijke variant. Naast het setnummer en de aanbevolen leeftijd is er op de voorkant van de doos niets spannends te zien. De achterkant van de doos bevat nog een afbeelding van het bijgevoegde stickervel.

LEGO 40226 Birthday Buddy

De set bestaat uit 133 onderdelen en een set van dit formaat krijgt doorgaans een retailprijs mee van €9,99. Als we de RRP van €9,99 hanteren komen we uit op €0,08 per onderdeel. Dit is een prima prijs voor een set van dit formaat. Wel dien je er rekening mee te houden dat de set lastig te krijgen is voor een vriendelijk prijsje en dat de prijs per onderdeel berekening een indicatie is. In de doos zitten twee zakjes met LEGO onderdelen, een stickervelletje, een ronde 8×8 plate en een instructieboekje.

LEGO 40226 Birthday Buddy

Het stickervelletje bevat een aantal sticker die voorzien zijn van felicitaties in verschillende talen. Naast de felicitaties zijn er twee paar stickers voor de ogen van de Birthday Buddy zodat een mannelijke of vrouwelijke variant gebouwd kan worden. Dat de felicitatie-stickers in diverse talen beschikbaar gesteld zijn is merkwaardig te noemen, de set was namelijk exclusief in Azië verkrijgbaar. Of LEGO het doel had de set wereldwijd vrij te geven is ons onbekend, maar de stickers doen dit wel vermoeden. Desondanks kijken we een gegeven paard niet in de spreekwoordelijke bek.

LEGO 40226 Birthday Buddy

De bouw

LEGO 40226 Birthday Buddy

Zoals we al in de inleiding aansneden, is de basis van de Birthday Buddy te vergelijken met die van de LEGO BrickHeadz. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de SNOT techniek om het bouwbare figuur te voorzien van de nodige uiterlijke kenmerken.

LEGO 40226 Birthday Buddy

De Birthday Buddy is in feite een cartoonesk figuurtje van een cupcake en doet erg schattig aan. De kleuren van het “cupcakevormpje” steken goed af tegen de bruine kleur van het cakeje en de toevoeging van de kaars maakt het geheel af. Om de set nog wat persoonlijkheid te geven heeft de Birthday Buddy een stel armen, met in de ene arm een ballon en de andere een vlag met een felicitatie, een paar ogen, blosjes op de “wangen”, en een stel voeten gekregen.

LEGO 40226 Birthday Buddy

Conclusie

LEGO 40226 Birthday Buddy

De LEGO 40226 Birthday Buddy is een bijzonder leuk setje dat het verzamelen waar is als je van exclusieve sets houdt. Het cartooneske uiterlijke, de kleuren en de toevoeging van accessoires maakt dat het setje op alle vlakken een hoog schattigheid gehalte heeft. De toevoeging van felicitatie-stickers in verschillende talen en de stickers voor mannelijke of vrouwelijke ogen geeft het setje de nodige meerwaarde.


Mocht je na het lezen van de review enthousiast zijn geworden, dan kun je de LEGO 40226 Birthday Buddy vinden op Bricklink. Let er op dat de set lastig te krijgen is voor een vriendelijk prijsje. Onze uiteindelijke conclusie van de set lees je hieronder!

RECENSIEOVERZICHT
Bouwplezier
7
Speelplezier
6
Prijs/kwaliteit
7
Originaliteit
9
Verzamelwaarde
10
Vorig artikel[Visuals] LEGO City 60204 Hospital
Volgend artikel[Aankondiging] LEGO Creator Expert 10261 Roller Coaster
Beheerder van Bouwsteentjes.info en LEGO Ambassador. Mijn favoriete LEGO thema's zijn LEGO GWP, LEGO Creator (Expert), LEGO Minifigures, LEGO Exclusives, LEGO Polybags en LEGO Games.