LEGO 40198 Ludo Game op komst

6
1653
LEGO 40198 Ludo Game

Via Brickset is er een foto opgedoken van de LEGO 40198 Ludo Game. Mocht jij je afvragen wat nou precies een Ludo Game is, dan hebben we daar een heel simpel antwoord op… Mens erger je niet!

LEGO 40198 Ludo Game

Dat LEGO sets uitbrengt die gebaseerd zijn op populaire bordspellen, althans de klassieke versies, moge duidelijk zijn. Sterker nog, LEGO heeft een aantal jaren geleden zelf heel wat spelletjes uitgebracht die niet alleen origineel zijn, maar ook nog eens de Microfigure introduceerden.

LEGO 40198 Ludo Game

Twee jaar geleden kwam LEGO met hun versie van Wie ben ik en vorig jaar kwam het klassieke schaakspel in hun assortiment. Dit jaar is het dus de beurt aan Mens erger je niet! Wanneer de set precies op de markt komt is niet bekend, maar gezien ze al in diverse LEGO Brand Retail Stores opgedoken zijn verwachten we dat dat de set begin september te koop zal zijn via LEGO Shop@Home. De prijs is in Duitsland €39,99 en we verwachten dezelfde prijs voor de set in Nederland en België. Ideaal cadeau voor Sinterklaas of kerst.

Met de set bouw je een Mens erger je niet! bord met daarop de bekende paden van het spel. De set bevat in totaal 16 Minifigures in de vorm van mannelijke en vrouwelijke varianten in de kleuren blauw, groen, geel en rood. De Minifigures hebben onderling verschillende prints. Op het bord zijn diverse attributen te zien voor aankleding en in plaats van een dobbelsteen bevat de set een spinner met daarop de stappen die je mag zetten.

Een tip van de redactie: 

Mocht je de set in huis gaan halen, dan is het wellicht leuk om er een thema aan te hangen. Vervang de Minifigures voor Stormtroopers, Ewoks, Resistance Fighters of Jedi’s, of ga de kant op van Lord of the Rings met de verschillende facties die in dat genre te vinden zijn. Er zijn tal van mogelijkheden en we denken dat Mens erger je niet! zo een stuk leuker kan worden 😉


Jouw mening telt!

Wat vind jij van de LEGO 40198 Ludo Game en ben jij van plan om de set in huis te halen? Ook zijn we benieuwd of jij een leuk thema kunt bedenken voor dit spel. Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Word een LEGO expert met dit handige LEGO Woordenboek!

Dit artikel bevat affiliate/gesponsorde links