Review: LEGO 40197 Wedding Favor Set 2018

2
1442
LEGO 40197 Wedding Favor Set 2018

Het is inmiddels alweer twee jaar geleden dat LEGO de LEGO 40165 Wedding Favor Set 2016 op de markt bracht. De set wordt vervangen voor de LEGO 40197 Wedding Favor Set 2018. Voor ons een ideaal moment om de set eens nader te bekijken om te zien wat er allemaal nieuw is.

Visuals en inhoud

LEGO 40197 Wedding Favor Set 2018

De doos is zowel aan de voor- en achterkant voorzien van visuals die de laten zien wat je zoal van de set kunt verwachten. Op de voorkant is de gehele set te zien en er wordt vermeldt hoeveel onderdelen de set bevat, wat de aanbevolen bouwleeftijd is, en het set-nummer. De achterkant geeft een impressie van hoe je een huwelijksceremonie eindigt, boeket aan de kant en eten maar! Naast dit zijn op de achterkant de diverse elementen te zien die toe te passen zijn op de Minifigs zodat je jezelf en je partner kunt uitbeelden.

LEGO 40197 Wedding Favor Set 2018

Het doosje bevat een 6×10 plate, drie zakjes LEGO en een instructieboekje. Het totaal aan onderdelen zit op 132 en met een RRP van €9,99 komen we uit op €0,08 per onderdeel. Als we daarnaast de nieuwe elementen die de set bevat meenemen in de berekening, zijn we van mening dat de prijs dik in orde is voor wat je krijgt.

LEGO 40197 Wedding Favor Set 2018

De set en Minifigs

LEGO 40197 Wedding Favor Set 2018

De set bevat twee Minifigs in de vorm van een man en vrouw. Beide Minifigs bevatten een selectie haar-elementen in diverse kleuren zodat je ze ietwat kunt personaliseren. Het mannelijke figuur heeft als extra’s een hoed en een gouden ring, de vrouw een bouwbaar boeket. Dit boeket bestaat uit nieuwe blad-elementen en een nieuw bloem-element in de kleur rood. Beide Minifigs zijn op de voor- en achterkant van de torso voorzien van een print.

LEGO 40197 Wedding Favor Set 2018

Het bouwen van de set is vrij eenvoudig en neemt, afhankelijk van de snelheid waarmee je bouwt, ongeveer tussen de 10-15 minuten in beslag. Het bouwen start met de ondergrond voor het altaar en het looppad naar het altaar. Zodra dit gerealiseerd is gaat de bouw verder met het hekwerk en het altaar. Hierna breng je de nodige details aan en bouw je de taart. De details die je aanbrengt worden verzorgt door eerder verschenen elementen, maar ook nieuwe elementen zoals nieuwe bloem-elementen, blad-elementen en Microfigures.

LEGO 40197 Wedding Favor Set 2018

De bouw van deze versie is in vergelijking met die van 2016 uitgebreider en heeft simpelweg meer om het lijf. Hier zijn we zeer positief over. De vorige versie voelde wat minimalistisch, terwijl de versie van 2018 als compleet aanvoelt. Met name de details en extra kleuren die aangebracht worden zorgen voor meer uitstraling. Als speelfunctie bevat de set twee draaiplateaus waarop de Minifigs te plaatsen zijn. Hoewel dit minimaal is is het wel zo dat er direct een belangrijk moment van de ceremonie nagespeeld/uitgebeeld kan worden. Wat we wel missen zijn een trouwambtenaar en een aantal genodigden. De set is groot genoeg om dergelijke Minifigs en extra’s toe te voegen zonder dat het te veel wordt. De prijs had daardoor iets hoger gelegen, maar uiteindelijk had de set ook meer toegevoegde waarde gehad. Wellicht dat we dat LEGO dat over twee jaar gaat implementeren.

LEGO 40197 Wedding Favor Set 2018

Zoals gezegd voelt de set voor ons compleet aan, maar we zijn ook te spreken over de symmetrie van de set. De set is zowel van de voor- of achterkant bekeken perfect in balans. Het voordeel hiervan is is dat de set makkelijk toe te passen is in je MOC of lay-out zonder dat je rekening hoeft te houden met asymmetrie en het één of ander aan moet passen.

LEGO 40197 Wedding Favor Set 2018

Conclusie

In zijn geheel is de Wedding Favor Set 2018 een setje dat je als LEGO liefhebber in je collectie moet hebben. Is het niet voor jezelf dan is het wel een leuk setje om weg te geven aan pas gehuwden of vrienden/familieleden die op korte termijn gaan trouwen. De set bevat voldoende details en accessoires om ook in een MOC gebruikt te worden. Voor de prijs hoef je het niet te laten en de set kan ook prima fungeren als een tussendoortje of om je bestelling of aankoop aan te vullen zodat je verzendkosten kunt vermijden of een extra kunt bemachtigen.

LEGO 40197 Wedding Favor Set 2018

Onze uiteindelijke score kun je onderaan dit bericht vinden. Ben je echter al enthousiast geworden en wil je dit setje aan je verzameling toevoegen, dan kun je hem kopen via LEGO Shop@Home of in de officiële LEGO Stores.


Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties van die maand op de website?
– We een LEGO Winkelpagina hebben met LEGO winkels in de Benelux?
– We een LEGO aanbiedingenpagina hebben met de beste deals die er momenteel zijn?
– We een LEGO Woordenboek hebben met alle termen die jij moet weten als LEGO fan?

Dit artikel bevat affiliate/gesponsorde links

RECENSIEOVERZICHT
Prijs/kwaliteit
9
Speelplezier
8
Bouwplezier
7
Verzamelwaarde
9
Minifigures
7
Vorig artikelWinnaars LEGO® Marvel Super Heroes 2 (met) goodie-pakket
Volgend artikelStel jouw vraag aan Jake Sadovich!
Beheerder van Bouwsteentjes.info en LEGO Ambassador. Mijn favoriete LEGO thema's zijn LEGO GWP, LEGO Creator (Expert), LEGO Minifigures, LEGO Exclusives, LEGO Polybags en LEGO Games.