LEGO 40110 Spaarpot Review

0
1282
LEGO 40110 Spaarpot

De LEGO City spaarpot is een vrij goedkoop setje die niet opvalt en waar weinig over gesproken wordt. Zitten we eigenlijk wel te wachten op een spaarpot van LEGO? Het is in ieder geval wel een spaarpot waar wat in kan! En dat is ook bij een beruchte crimineel uit LEGO City niet onopgemerkt gebleven. Die is uit op jouw centen waar je zo hard voor gespaard hebt de afgelopen tijd! 

LEGO 40110 Spaarpot

De set bevat 122 onderdelen en heeft een aanbevolen leeftijd van 12 jaar en ouder. Deze set hebben we via de LEGO website gekocht voor voor een bedrag van 12,99. Op de voorkant van de doos zien we een gebruikelijke illustratie. De achterkant ziet er wat simpel uit en het lijkt erop of de vormgevers hier een beetje inspiratieloos waren. Ik begrijp dat ze geen euro’s konden gebruiken in de afbeelding maar het lijkt nu net of je pepermuntjes in de spaarpot moet gooien. Ook de saaie blauwe achtergrond zorgt voor een matige uitstraling.

LEGO 40110 Spaarpot

We maken het zakje open en vinden 3 zakjes met onderdelen samen met 3 grijze muren. We zien vooral grijze en blauwe onderdelen en omdat het vrij grote onderdelen zijn lijkt het heel wat.

LEGO 40110 Spaarpot

Ook vinden we een instructieboekje en een stickervel in de doos. De stickers bij deze set zien er leuk uit. Het zijn 3 grote stickers, eentje voor de achterkant en 2 stickers voor de zijkanten.

LEGO 40110 Spaarpot

We beginnen met het in elkaar zetten van het minifiguur. Het gaat om een beruchte dief uit LEGO City die van alle materialen is voorzien. Zo draagt hij een grote koevoet bij zich, een touw en een rugzak waar de kerstman jaloers op is. Ook heeft deze bandiet een muts op zijn hoofd om niet herkend te worden op straat. Als dat maar goed gaat!

LEGO 40110 Spaarpot

We beginnen met de bouw van de kluis. Zoals we al zagen zijn het vrij grote steentjes waardoor we snel resultaat zien. De kluis komt dadelijk op 4 steunen te staan zoals we zien op de onderstaande afbeelding.

LEGO 40110 Spaarpot

Vervolgens beginnen we met de deur. Het is een grote blauwe deur die weer simpel in elkaar steekt.

LEGO 40110 Spaarpot

Op de voorkant van de deur plaatsen we een grote ronde draaiknop zoals we die vaker zien bij grote kluizen en bankgebouwen. Deze draaiknop kunnen we draaien zodat we dadelijk de kluis op slot kunnen zetten.

LEGO 40110 Spaarpot

We plaatsen de deur op de bodem en bouwen de kluis verder op. Op de achterkant van de deur vinden we wat Technisch LEGO steentjes om het slot op de deur te laten functioneren.

LEGO 40110 Spaarpot

De grote grijze muren voorzien we de stickers. Op de zijkanten zien we een “wanted” poster van de beruchte bandiet. Op de achterkant plaatsten we een sticker die zorgt voor een scheur in de achterkant van de spaarpot. Door deze scheur zien we dan ook LEGO geld zitten!

LEGO 40110 Spaarpot

Om ook de binnenkant van de kluis aan te kleden plaatsen we een groot spinnenweb met in het midden een dikke zwarte spin. Hopelijk is de bandiet bang voor spinnen waardoor hij de schrik van zijn leven ervaart.

LEGO 40110 Spaarpot

Op de bodem van de spaarpot vinden we ook nog eens een rat en ons eerste geld. Helaas hebben ze er geen echt geld bij gedaan… Onder de spaarpot bevind zich nog een ruimte waar we een stuk dynamiet vinden. Zal dit het werk zijn van de bandiet?

LEGO 40110 Spaarpot

Op de kluis gaan we verder met de bouw van het dak. Het dak beschikt over een brede gleuf waar we zo dadelijk ons spaargeld kunnen lozen.

LEGO 40110 Spaarpot

Deze gleuf werken we netjes af en wordt voorzien van een glad randje. Zo is het inwerpen van munten een fluitje van een cent!

LEGO 40110 Spaarpot

Tot slot plaatsen we een alarm op het dak van de kluis en plaatsen een klimtouw aan de zijkant om het wat makkelijker te maken voor onze schurk.

LEGO 40110 Spaarpot

Ja hoor! Daar gaat hij al… Of wou die gewoon even die poster van hem van dichtbij bekijken? Ik vertrouw het voor geen meter.

LEGO 40110 Spaarpot

Of het idee van een spaarpot echt geweldig is betwijfel ik. Het idee is leuk maar ik ben geneigd om het aan te passen naar een bankgebouw of iets dergelijks… Maar daar is LEGO voor toch? Ik ben erg benieuwd of jullie deze set zouden kopen en hoe jullie over de set denken. Laat het weten via een reactie want dat vinden wij leuk!

LEGO 40110 Spaarpot

Beoordeling
 • 6/10
  Prijs/Kwaliteit - 6/10
 • 7/10
  Speelplezier - 7/10
 • 6/10
  Bouwplezier - 6/10
 • 6/10
  Originaliteit - 6/10
6.3/10

Conclusie

De LEGO 40110 Spaarpot is een prima setje om cadeau te geven aan een kind. Ook als je niet zo goed bent in sparen kan je in ieder geval plezier beleven aan het bouwen van de spaarpot. De bouw is niet spannend maar leuk genoeg voor kinderen. Het idee van een spaarpot is leuk van LEGO maar ik denk dat er weinig kinderen zijn die deze set op hun verlanglijstje plaatsen en liever kiezen voor een andere set. Wat is er nou leuk aan sparen? Je kan je geld veel beter direct uitgeven aan LEGO toch!

Verzenden
User Review
0 (0 votes)