[Kerstspecial] Gratis LEGO kerststal MOC instructies door Yvonne Strijbos

5
3732
LEGO kerststal MOC Yvonne Strijbos

Yvonne Strijbos is één van de bekendere LEGO MOC bouwers uit de Benelux. Ze is ook erg actief op LEGO Ideas en heeft daar een aantal projecten lopen die momenteel de nodige support hebben gekregen. Omdat ze al flink in de kerststemming is, heeft ze een LEGO kerststal MOC gemaakt. Omdat kerst merendeels draait om het samen zijn en het delen met elkaar, heeft ze besloten de instructie van de kerststal gratis aan te bieden. De instructies van de kerststal vind je hieronder.


LEGO kerststal MOC

Voor hen die graag een kerststal van LEGO in huis willen hebben staan, zijn er genoeg mogelijkheden. Je kunt zelf aan de slag gaan, een voorbeeld zoeken op het internet, of gewoon de instructies van Yvonne volgen. Yvonne heeft nog wel een aantal opmerkingen gemaakt over haar MOC. Lees ze aandachtig door voordat je begint met bouwen.

LEGO kerststal moc

  • Het model is niet getest, er kan dus een fout in zitten.
  • Het is een pittige handleiding geworden omdat ze niet de tijd heeft gehad om het secuur stap voor stap te doen. Er kunnen dus meerdere stappen tegelijkertijd uitgevoerd worden. Hierdoor dien je af en toe te puzzelen en verder te bladeren om te zien wat precies de bedoeling is.
  • Yvonne ziet wat slecht, daarom heeft ze diverse delen als sub-stap gemaakt omdat het dan groter en beter zichtbaar is. Ze raadt aan bepaalde onderdelen direct op de grondplaat te bouwen, ook al staat dat niet in de handleiding. De daken daarentegen zijn een uitzondering en dien je eerst te bouwen voordat je ze plaatst.
  • De Minifigures kun je zelf aanpassen. De Minifigures in de MOC zijn samengesteld met dat wat in LDD beschikbaar was.
  • De boom is niet uitgewerkt in de MOC omdat het niet haar ontwerp is. De instructies van de palmboom die Yvonne heeft gebruikt kun je vinden op InspiredBrick. Je kunt natuurlijk ook je creativiteit op de loop laten gaan.

> Download de LEGO kerststal intructies <

> LEGO Kerststal onderdelenlijst <


We willen Yvonne bedanken voor het vrijgeven van de instructies, de onderdelenlijst en dat we er een artikel over mochten schrijven! Mocht je de kerststal na gaan bouwen en delen op social media, vergeet dan niet te vermelden dat het idee en instructies van Yvonne Strijbos zijn. Mocht je meer van haar MOC’s willen bekijken, dan kun je dit o.a. doen op haar LEGO Ideas profiel. Je kunt natuurlijk ook direct je stem uitbrengen op één of meerdere van haar projecten.

De instructies van deze LEGO kerststal MOC kun je makkelijk weervinden op onze LEGO MOC instructies-pagina. De pagina is bedoeld voor MOC’s die uit de Benelux komen en waarvan de bedenker ze met ons wil delen. De pagina is nog een work in progress en we hopen in 2019 meer MOC’s toe hebben gevoegd.


We lezen graag jouw mening!

Wat vind jij van de kerststal MOC? Denk je dat je de MOC zelf ook gaat bouwen in huis neer gaat zetten? We zijn benieuwd en lezen graag jouw reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Op deze pagina vind je handige links naar andere websites!
– Alle huidige LEGO aanbiedingen vind je hier!