Het leed dat Toy Fair heet

8
1745
Het leed dat Toy Fair heet

Het is geheel normaal dat LEGO fans, en speelgoedfans over het algemeen, reikhalzend uitkijken naar de Toy Fairs die in het begin van een nieuw jaar op de agenda staan. We hebben het dan over de London Toy Fair, Nuremberg Spielwarenmesse en de New York Toy Fair. Dit jaar zal het voor LEGO fans wel even slikken zijn, LEGO zal namelijk niet op alle beurzen aanwezig zijn, en daar waar ze is gelden er zeer strenge restricties.

London Toy Fair, Nuremberg Spielwarenmesse en de New York Toy Fair

Hoewel LEGO dikwijls een vaste gast is op de London Toy Fair, is daar dit jaar verandering ingekomen doordat het bedrijf niet aanwezig zal zijn. Hierdoor zullen we als fans niet getrakteerd worden op nieuwe info of eventueel foto’s van de sets.

De Nuremberg Toy Fair staat bekend als dé beurs van waar we de eerste echte foto’s te zien krijgen van een groot selectie aan LEGO zomer sets. LEGO is dit jaar wel aanwezig, maar ze zal een zeer streng beleid voeren met betrekking tot het maken van foto’s en het publiceren van informatie door aanwezige media. We verwachten daarom weinig tot geen verslag te kunnen doen van dat wat bekend wordt gemaakt.

Ook de New York Toy Fair zal dit jaar anders zijn dan de jaren hiervoor. LEGO zal aanwezig zijn, maar ze zullen enkel sets ter display hebben die voor de zomerperiode uitgebracht worden. Alles wat na juni op de markt komt zal voorlopig nog verhuld blijven. Nu is dit an sich geen probleem en de kans is groot dat we tijdens de New York Toy Fair wel het één en ander aan nieuwe sets gaan zien.

We hebben via een aantal bronnen te horen gekregen dat de reden voor de gemaakte keuzes is om het lekken van sets tegen te gaan. LEGO heeft het gevoel dat bedrijven als Lepin en consorten, de gemaakte foto’s kunnen gebruiken om de sets te gaan kopiëren en uit te brengen in aziatische landen onder een andere naam. Nu begrijpen we dat heel goed, maar we moeten wel zeggen dat dergelijke bedrijven er ook in slagen de sets te kopiëren alvorens ze tentoon gesteld worden op Toy Fairs. Dit is in het verleden al meermaals gebeurt. De gemaakte keuzes hebben er waarschijnlijk aan bijgedragen dat de gelekte retailer-catalogus die momenteel rond gaat op het internet, door iemand op het internet is geplaatst.

De catalogus die online staat, plaatsen we niet omdat dit een leak is. Met een beetje zoekwerk kun je hem met gemak zelf vinden. We moeten als LEGO fans dus geduld hebben totdat LEGO de officiële afbeeldingen vrijgeeft. Omdat LEGO op de Toy Fairs een streng beleid voert zullen we dit jaar geen liveblog hebben van Nuremberg Toy Fair. Zodra we nieuws hebben omtrent de sets zullen we die natuurlijk met jullie gaan delen.


Jouw mening telt!

Wat vind jij ervan dat LEGO niet aanwezig is of een streng beleid voert tijdens de Toy Fairs? Ben je het eens met LEGO of vind je het allemaal wat overdreven? Wat jouw mening ook is, we lezen hem met plezier in een reactie onder deze post.

Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties van die maand op de website?
– We een LEGO Winkelpagina hebben met LEGO winkels in de Benelux?
– We een LEGO aanbiedingenpagina hebben met de beste deals die er momenteel zijn?
– We een LEGO Woordenboek hebben met alle termen die jij moet weten als LEGO fan?