Grote interne discussie over LEGO Overwatch

4
1956
LEGO Overwatch
LEGO Overwatch Maxifigs door Piggy

Via het Eurobricks Overwatch forum heeft een LEGO Designer die aan de LEGO Overwatch sets heeft gewerkt het één en ander los gelaten over de grote interne discussie over LEGO Overwatch.

Grote interne discussie over LEGO Overwatch

Het is niet heel veel informatie, maar het is toch interessant om te lezen dat er intern een grote discussie plaats heeft gevonden omtrent de LEGO sets die gebaseerd zijn op Overwatch. Zoals we al aangaven in de post over de aankondiging van de LEGO Overwatch sets, bevat de game geweld en dat we het opmerkelijk vinden dat LEGO de keuze heeft gemaakt sets van de game uit te brengen. Blijkbaar vond LEGO het een moeilijke keuze want er is dus een flinke discussie geweest:

I worked on these sets.

There was a big internal discussion about basing things on an FPS, but Overwatch has no blood, no realistic weapons (except maybe McCree) and a fantastic story universe with wonderful heroes and villains. Also Blizzard have big plans for the future which excited us. (EDIT: the future of Overwatch that excited us).

I’ve been a player since beta so I was incredibly excited to be part of it.

For now that’s all I can say, but I will be back in the future and will probably answer a few questions at that time (a month or three from now when things start to officially surface), but I can’t answer any questions right now.

Hoewel deze informatie niets prijsgeeft over de soorten sets die we kunnen gaan verwachten is het wel duidelijk dat LEGO hun eigen grenzen probeert op te zoeken en daar waar mogelijk te verleggen. We vinden dit best interessant en zijn benieuwd of LEGO dit in de toekomst ook gaat doen omtrent andere IP’s waar ze brood in zien. De samenwerking tussen Activision en LEGO kan natuurlijk ook nog zorgen voor sets gebaseerd op andere IP’s van de uitgever zoals Crash Bandicoot en Spyro the Dragon die meer gericht zijn op kinderen. Maar dit is pure speculatie van onze kant.

Jouw mening telt!

Wat vind jij van dit nieuws en denk jij dat LEGO haar grenzen mag verleggen om daardoor meer sets uit te brengen die meer op volwassenen zijn gericht? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alle LEGO winkels van NL/BE vind je op onze LEGO Winkelpagina!