[Geruchtenmolen] LEGO Star Wars 20th Anniversary sets

0
3893
LEGO Star Wars 20th Anniversary sets

Dit jaar heeft LEGO de Star Wars licentie 20 jaar in handen. In de afgelopen 20 jaren zijn er heel wat LEGO Star Wars sets uitgebracht, en daar lijkt de komende jaren geen verandering in te komen. Met de nieuwe film die op de planning staat, de enorme mogelijkheden die de oude films bieden, en de live-action series die op dit moment gefilmd worden, zullen Star Wars fans op hun wenken bediend worden. Maar hier blijft het niet bij, want LEGO zal in april een aantal sets uit gaan brengen waarmee het 20 jarige bestaan van LEGO Star Wars wordt gevierd.


LEGO Star Wars 20th Anniversary sets

Op het moment van schrijven weten we dat LEGO wat in de planning heeft staan. Hoeveel sets het precies zijn is niet duidelijk, maar we weten dat er in ieder geval vier zullen verschijnen. De verpakking zal het klassieke LEGO Star Wars logo in een nieuw jasje bevatten. Daarnaast blijkt dat LEGO aan elke set een klassiek LEGO Star Wars Minifiguurtje met geel hoofd heeft toegevoegd. De rest van de Minifigures in de sets zullen de hedendaagse standaard zijn met gedetailleerde prints en bijpassende kleur voor de hoofdjes en handjes.

LEGO Star Wars 20th Anniversary sets

De vier sets die momenteel in aanmerking komen als LEGO Star Wars 20th Anniversay sets zijn de LEGO Star Wars 75258 Anakin’s Podracer 20th Anniversary Edition, LEGO Star Wars 75259, LEGO Star Wars 75261 en de LEGO Star Wars 75262. Welke sets de andere drie zijn is niet duidelijk.


LEGO Star Wars UCS sets 2019

LEGO Star Wars 20th Anniversary sets (1)

Andere geruchten die rond gaan zijn die van de twee UCS sets die LEGO op de planning heeft staan voor dit jaar. Het zou gaan om een UCS Tantive IV en een Star Destroyer. Beide voertuigen hebben al eens een UCS behandeling gehad en zijn vandaag de dag veel gezochte sets onder de verzamelaars. Het 20 jarige bestaan van het LEGO Star Wars thema is het ideale moment om de twee sets van een heruitgave te voorzien.


Heruitgave LEGO Star Wars Yoda standbeeld?

LEGO Star Wars 20th Anniversary sets (1)

Het laatste gerucht heeft betrekking op het bouwbare Yoda standbeeld die LEGO ook opnieuw uit gaat geven. De oude versie stamt uit 2002 en viel destijds onder de LEGO Star Wars Ultimate Collectors Series. Mocht het het geval zijn dat de set inderdaad op de planning staat, dan verwachten we iets in de grootte zoals dat ook met de Porg en BB-8 het geval is.

Disclaimer

Hoewel deze info correct kan zijn, dienen alle bovenstaande geruchten met de nodige korrels zout te worden genomen totdat er concrete informatie is dat de sets daadwerkelijk op de planning staan.


Jouw mening telt!

Wat vind jij van de geruchten en welk gerucht hoop jij dat waar is? We lezen jouw mening graag in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Word een LEGO expert met dit handige LEGO Woordenboek!