[Geruchtenmolen] LEGO Star Wars 20th Anniversary sets bekend?

1
1857
LEGO Star Wars 20th Anniversary sets bekend

UPDATE: De sets zijn inmiddels onthuld, je kun de LEGO Star Wars 20th Anniversary sets hier bekijken.

Origineel bericht: Begin januari bespraken we al dat LEGO met een aantal LEGO Star Wars 20th Anniversary sets op de proppen zal komen. Er zijn momenteel de nodige geruchten verschenen over de sets, het aantal onderdelen en de bijbehorende 20th Anniversary Minifigures. We vonden het daarom de tijd om het nogmaals eens samen te vatten.


LEGO Star Wars 20th Anniversary sets bekend?

Via de LEGO Catalogus voor de 1e helft van 2019 is bekend geworden dat er vijf sets op de planning staan. Je zult verwachten dat deze LEGO sets iconische modellen zijn van de vele voertuigen die voorkomen in de films, maar dit blijkt deels het geval te zijn. De Snowspeeder, Slave 1 en Anakin’s Pod Racer zijn dan wel iconisch te noemen, maar dat is met de Imperial Dropship en Clone Scout Trooper niet zozeer het geval. Dit hoeft echter niets af te doen aan de sets, maar het is wel opvallend.

Wat ook opvallend is is dat de 20th Anniversary Minifigures niet echt passen bij de sets waarin ze voor gaan komen. Desalniettemin zullen veel LEGO Star Wars fans de set waarschijnlijk in huis gaan halen om de Minifigures. De Minifigures zullen voorzien zijn van een speciale plate met print en een print op de rug in de vorm van “20th Anniversary”. Elke Minifig zal daarnaast nog een gouden en/of zilveren blaster bevatten.

LEGO Star Wars 20th Anniversary sets

  • LEGO Star Wars 75243 Slave I (20th Anniversary) – 1007 onderdelen – Leia Organa
  • LEGO Star Wars 75258 Anakin’s Pod Racer (20th Anniversary) – 279 onderdelen – Luke Skywalker
  • LEGO Star Wars 75259 Snowspeeder (20th Anniversary) – 309 onderdelen – Lando Calrissian
  • LEGO Star Wars 75261 Clone Scout Walker (20th Anniversary) – 250 onderdelen – Darth Vader
  • LEGO Star Wars 75262 Imperial Dropship (20th Anniversary) – 125 onderdelen – Han Solo

Disclaimer

Hoewel deze info correct kan zijn, dienen alle bovenstaande geruchten met de nodige korrels zout te worden genomen totdat er concrete informatie is dat de sets daadwerkelijk op de planning staan.


Laat jouw mening horen!

We zijn benieuwd wat jij van de sets en de bijbehorende Minifigures vindt? Valt het je tegen of ben je er blij mee? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Op deze pagina vind je handige links naar andere websites!
– Alle huidige LEGO aanbiedingen vind je hier!