[Gerucht] LEGO Harry Potter 71043 Hogwarts Castle microschaal

6
3878
LEGO Harry Potter 71043 Hogwarts Castle microschaal

Er gaat een gerucht rond dat de Hogwarts Castle set die LEGO gepland heeft staan niet op Minifig-schaal zal zijn maar op microfig-schaal. Lees meer over het LEGO Harry Potter 71043 Hogwarts Castle microschaal gerucht hieronder.

LEGO Harry Potter 71043 Hogwarts Castle microschaal

Het gerucht van een microschaal Hogwarts Castle komt van Just2Good en een Eurobricks gebruiker. Dit nieuws is best verrassend omdat initieel werd gezegd (lees het gerucht was initieel) dat de LEGO Harry Potter Hogwarts Castle een grote set zal zijn. Nu kan dit op microschaal nog steeds het geval zijn natuurlijk.

Maar is dit perse slecht nieuws of is dit een slimme zet van LEGO? Als we kijken naar sets die in het verleden zijn uitgebracht met Microfigs denken we dat dit best een goede keuze kan zijn. Als LEGO het gehele kasteel uit wil brengen houdt dit in dat het een grote set wordt met veel onderdelen en veel Minifigs om er een mooi geheel van te kunnen maken. In het geval van een microschaal Hogwarts Castle kan het zijn dat LEGO alsnog een grote en gedetailleerde set uitbrengt, maar dan zonder Minifigs. Een goed voorbeeld is de LEGO Marvel S.H.I.E.L.D. Helicarrier die enorm was, maar wel Microfigs bevatte. Een ander voorbeeld is de LEGO Ideas NASA Satrun V set. De set kwam weliswaar met Nanofigs, maar werd er niet minder indrukwekkend van.

Nu is dit nieuws allemaal nog een gerucht en we weten pas zeker hoe de set eruit gaat zien en wat de ware grootte van de set zal zijn zodra LEGO de set officieel aankondigt. We houden jullie natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen.

Header: Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry-LEGO MOC door Joshua Wray


Jouw mening telt!

Wat vind jij van dit nieuws en zou jij het een goede keuze van LEGO vinden als de Hogwarts Castle set op schaal van Microfigs is of hoop jij op een Minifig-schaal set? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alle LEGO winkels van NL/BE vind je op onze LEGO Winkelpagina!
– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Dit LEGO Woordenboek maakt van jou binnen no time een LEGO expert!
– Op deze pagina vind je handige links naar andere websites!