Gastreview: LEGO 30422 Kai’s Mini Dragon polybag 

3
349

In deze nieuwe gastreview hebben we een gast die actief is bij BeLUG. Onze goede vriend Tomsche Murrath neemt de LEGO 30422 Kai’s Mini Dragon polybag onder handen en geeft zijn mening. 

In September kreeg je bij een bestelling op LEGO Shop@home of bij aankoop in de officiële LEGO stores de polybag Kai’s Mini Dragon. Nu kan ik me inbeelden dat de meeste hun aankopen aan het opsparen zijn voor volgende maand, wanneer het niet alleen dubbele VIP punten zijn maar eveneens de mooie London bus promo set eraan komt.

En toch, ook deze polybag heeft z’n charmes. Hoewel het kleine draakje vooral populair zal zijn bij de jonge LEGO fan en geen hoogvlieger is voor de gemiddelde AFOL, komt het wel met een paar heel mooie elementen voor zij die graag MOC’s bouwen. Met name de bal joints en de grote transparante vlammen zijn in mijn insziens, mooie en handige elementjes om in je collectie te hebben.

Het minifiguur van Kai is geen unieke uitvoering, deze is ook terug te vinden in set 70600 – Ninja Bike Chase, maar het is wel een mooi figuur met zijn zwarte torso en leeuwenembleem. Het figuur heeft zeker een toekomst in de LEGO community, want deze reeks van torsos worden door de gemiddelde Ninjago AFOL als de mooiere beschouwd, vooral omdat het doet denken aan de oude Garmaddon torso in stijl.

Natuurlijk, het setje met zijn 35 onderdeeltjes is niet echt een bouwuitdaging, maar dat is raar of zelden met de promotie polybags, het is en blijft uiteindelijk ook maar promotie materiaal gericht op jonge klanten.

Heeft dit setje dan ook nadelen?  Wel, om eerlijk te zijn zie ik er niet direct echte problemen mee. Ondanks de gelimiteerde parts count krijg je een mooi en herkenbaar beestje, want soms zijn die mini-vehicles niet meer dan een vliegende stoel (Chima bv.) een paar mooie elementen en enkele handige kleuren.

Het is dan misschien een onbemind promotie setje, desalniettemin is het eentje dat je zeker eens van nabij moet bekijken…


Hebben jullie het setje ook in huis en heb jij er ook een mening over? Je kan je korte review achterlaten in een reactie onder deze review van Tomsche Murrath.

Heb jij ook altijd al een gastreview willen schrijven, dan kan je op deze pagina alle informatie vinden die je nodig hebt.

Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties op de website. Je elke maand opnieuw kans maakt ongeacht je al een keer hebt gewonnen!

– Je gemakkelijk een account aan kan maken om te reageren en te discussiëren. Dit doe je door een reactie achter te laten op de website. Vul je naam, email en reactie in en verzenden maar, nu heb je je eigen account.