Eerste details LEGO House in Billund

4
1526
LEGO House Header

Eind dit jaar opent LEGO in Billund Denemarken het LEGO House. In het LEGO House kun je als bezoeker je helemaal onder laten dompelen in de wereld van LEGO. Om het LEGO House alvast onder de aandacht te brengen heeft LEGO een website gelanceerd die het één en ander uitlegt over wat je kunt verwachten.

LEGO House

LEGO House

In feite is het LEGO House een uitstapje voor het gehele gezin, maar ook voor de alleenstaande of kinderloze AFOL’s onder ons. In het LEGO House, Home of the Brick, kun je namelijke alles te weten komen over de geschiedenis van LEGO, de 500 meest iconische LEGO sets ooit uitgebracht zijn, en er zijn verschillende ‘Experience Zones’ te verkennen die elk een ander doel hebben.

Red Zone

LEGO House Red Zone

In de Red Zone kun je als bezoeker je creativiteit op de loop laten gaan. Er is een enorme ruimte met een ongelimiteerde hoeveelheid aan LEGO steentjes waarmee je kunt bouwen wat je maar bouwen wilt.

Green Zone

LEGO House Green Zone

De Green Zone laat je je sociale vaardigheden en het omgaan met anderen trainen. Daarnaast kun je je eigen minifig (SigFig) samenstellen, een film maken en drie eilanden bezoeken waar je vervolgens op zoek kunt gaan naar de avonturen die zich daar afspelen.

Yellow Zone

LEGO House Yellow Zone

In de Yellow Zone maak je gebruik van je emoties door het bouwen van vissen, bloemen en insecten. Je kunt ze vervolgens tot leven laten komen in een aquarium om er achter te komen hoe jouw creatie omgaat met de creaties van een ander.

Blue Zone

LEGO House Blue Zone

In de Blue Zone worden je cognitieve vaardigheden aangesproken. Je kunt hier een architect spelen in een stad waarbij jouw creaties invloed hebben op het leven in de stad. Er is ook de mogelijkheid om een voertuig te creëren waarmee je een parcours af kunt leggen. De bedoeling is dat jij jouw voertuig zo effectief mogelijk maakt zodat deze door de test komt. Naast dit is er nog een Robo-Lab waar je met een robot Minifigures kunt redden uit benarde situaties om zo om te leren gaan met het oplossen van problemen.

Masterpiece Gallery

LEGO House Masterpiece Gallery

Naast dit alles is er ook een ‘Masterpiece Gallery‘ waar je de meest gave MOC’s van AFOL’s kan vinden. De tentoongestelde MOC’s zullen gedurende het jaar afwisselen.

Family Restaurant

LEGO House Family Restaurant

Als je trek hebt gekregen kun je ook nog een versnapering halen in het Family Restaurant, maar deze moet je wel van te voren bouwen met LEGO steentjes.

History Collection

LEGO House History Collection

In de History Collection kom je alles te weten over de geschiedenis van LEGO als merk en het ontstaan van het merk. Natuurlijk vind je hier ook iconische LEGO sets waaronder misschien wel jouw eerste LEGO set ooit. Om het af te maken vind je hier video’s en foto’s van LEGO en LEGO sets door de jaren heen.

LEGO Store

LEGO House LEGO Store

Een LEGO Store mag natuurlijk niet missen en daarom kun je na een dag in het LEGO House je nog even vermaken in de shop en wie weet raak je daar als LEGO fan je laatste paar centen nog kwijt!


Jouw mening telt!

Ben jij van plan om samen met je gezin een bezoek te brengen aan het LEGO House zodra de bouw afgerond is of zie jij de meerwaarde er niet van in? Laat het ons en je mede fan weten in een reactie.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alle LEGO winkels van NL/BE vind je op onze LEGO Winkelpagina!
– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Dit LEGO Woordenboek maakt van jou binnen no time een LEGO expert!
– Op deze pagina vind je handige links naar andere websites!