Bricklink AFOL Designer Program onthuld

3
1008
Bricklink AFOL Designer Program onthuld

Bricklink is een samenwerking aangegaan met LEGO. AFOL’s kunnen met het Bricklink AFOL Designer Program hun creaties werkelijkheid laten worden en er ook nog een centje aan over kunnen houden. Alles over het programma lees je hieronder.

Bricklink AFOL Designer Program

Bricklink is de grootste online LEGO marktplaats ter wereld en dagelijks kopen en verkopen LEGO fans daar onderdelen, sets en andere aanverwante items. Bricklink is daarnaast een prima manier om op de hoogte te komen van de grote diversiteit aan onderdelen die bestaan en om de prijzen van oude sets in te schatten. LEGO en Bricklink hebben de handen ineen geslagen en komen met het AFOL Designer Program. Dit programma is ervoor bedoeld dat LEGO fans, die graag MOC’s maken, er eventueel een zakcentje aan kunnen verdienen en om hun eigen bedachte sets aan de man te brengen. Dit is een tijdelijk project vanwege het 60 jarige bestaan van het LEGO steentje.

Bricklink AFOL Designer Program onthuld

LEGO fans kunnen hun eigen MOC bedenken en uitwerken in Studio 2.0, Bricklink’s eigen design programma, en vervolgens inzenden. LEGO designers bekijken de sets en zullen hieruit 20 kandidaten selecteren die vervolgens voor crowfunding gaan. Bij volledige crowdfunding zullen de sets uitgebracht worden door Bricklink (niet LEGO) en de fan-designer verdient 10% van de totale opbrengst van zijn/haar design. Zie het als een soort van LEGO Ideas, maar met een andere werkwijze.

Met crowdfunding kunnen LEGO fans de sets kopen en pas bij volledige funding zal de set uitgebracht worden en dien je als fan het bedrag te betalen. Geen volledige funding is pech voor de designer en er zal geen geld overgemaakt hoeven te worden naar de designer of Bricklink.

Bricklink AFOL Designer Program onthuld

Mocht je zelf willen gaan ontwerpen dan raden we jou aan de regels goed te lezen voordat je iets inzendt. Je kunt alle info over het AFOL Design Program vinden op deze pagina op Bricklink.


Jouw mening telt!

Wat vind jij van dit initiatief tussen Bricklink en LEGO en denk je dat jij hieraan mee gaat doen? We zijn ook benieuwd of jij van plan bent je steun te geven zodra er een leuk project ingezonden is? Laat het ons weten in een reactie.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Word een LEGO expert met dit handige LEGO Woordenboek!